Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kalimantan

Øerne på Kalimantans nordøstlige side er små dykkerparadis, der kun venter på for alvor at blive opdaget.
 
Kalimantan er den indonesiske del af øen Borneo. Sammen med den malaysiske del udgør den en af verdens største øer. Øen er kendt for sine orangutanger, perfekt regnskov, spændende stammer og smukke strande.
 
Dykningen foregår på den nordøstlige side af Kalimantan, hvor der er flere isolerede paradis øer. I Makassar strædet finder man dykkerdestinationer så som Derawan, Samama, Maratua, Kakaban og Sangalaki. Alle øerne er små dykkerjuveler med mange forskellige slags fisk, kæmpe koralformationer og de flotteste farver. Her kan opleves hajer, djævlerokker, en masse koralrevsfisk og havskildpadder.
 

Dykkersæson

Regnsæsonen varer fra november til marts, mens vand og land temperaturer er mellem 25 og 30 grader hele året rundt. Øerne er en smule mindre fugtige  og desto længere væk fra Kalimankans kyst man kommer desto bedre sigtbarhed. Den holder sig dog altid over 10 meter.

Dykkersteder ved Kalimankan

Derawan Island
Ved den nordøstlige side af Kalimantan ligger den lille tropiske ø Derawan, hvor dykningen byder på djævlerokker, skildpadder, huler, vægge og meget andet. 
 
Kakaban Island
Kakaban Island er en fantastisk koral-atol med dramatisk vægdykning. Øen har en lagune der er blevet til en sø, der indeholder utallige harmløse vandmænd.
 
Kendt for sine mange djævlerokker og skildpadder. Sangalaki er en lille ø ud for Kalimantans kyst, som længe har været en beskyttet marinepark.


Dykkerforhold
Perfekt for: koraller, djævlerokke, få dykkere, havskildpadder, fotografering
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Moderat
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 25 - 30° C
Dykkererfaring: begynder - avanceret
Antal dykkersteder: 50 - 60
Adgang via: Resorts på øerne
Anbefalet rejse længde: 7 - 14 dage

Videoer fra Kalimantan

Dykning ved Kalimantan 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook