Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Koralrev & koraller

Koralrev er nogle af de mest komplekse og farvefulde tropiske økokosystemer - og kan konkurrere med regnskove i henhold til mængden af liv.

Koralrev Hvad er koralrev
Koralrev er opbygget af små organismer, som er hjem for nogle af de mest fascinerende planter og dyr i verden. De smukke koralrev fanger folks opmærksomhed og de indeholder en utrolig mængde ressourcer - både for lokale og for alle os andre.
 
Koraller bliver tit forvekslet med at være klipper eller planter, men er faktisk sammensat af bittesmå dyr kaldet 'koralpolypper'. Når man siger "koral", så refererer man faktisk til disse små dyr og de skeletter de efterlader, når de dør.
 
Koralrevene er mere end uvurdelige for lokalbefolkning over hele kloden. De fungerer som fiskegrunde, er kilde til vigtige naturressourcer og derudover tiltrækker de turister.

 
Forskellige slags koraller
Der findes rigtigt mange forskellige slags spændende koraller rundt omkring i de tropiske have. Her kan der ses en liste, som løbende opdateres med nye slags koraller.
 
 
Koralblegning
I 1998 blev store dele af det indiske ocean ramt af vejrfænomenet ”El Niño”, som fik havtemperaturen til at stige voldsomt mange steder. De høje temperaturer forudsager "koralblegning", som opstår, når koraller udsættes for kraftige stresspåvirkninger af det omgivende miljø.Synes godt om koralrev.dk på Facebook