Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Forskellige koraller

Der findes rigtigt mange forskellige slags spændende koraller rundt omkring i de tropiske have. Jeg har snart set mange, men nok alligevel ikke en brøkdel af dem der findes. Jeg vil dog alligevel prøve samle lidt af dem jeg har set i denne liste.

Opdateres løbende...

Bordkoral (Table coral)
Bordkoraller er hårdkoraller og kan blive utroligt store og smukke.
Dybde: 0,5 - 70 meter 
Broccolikoral (Broccoli coral)
Broccolikoraller er blødkoraller.
Dybde: 1 - 20 meter


 
 
Elhhorn coral (mangler dk navn)
Elkhorn koraller er nogle af de største og mest almindelige. Vokser for det meste på yderkanten af revet. De beskytter andre sårbare koraller ved at blokere for det store bølger.


 
Hjernekoral (Brain coral)
Disse koraller har fået deres navn på grund deres herlige kanter og kanaler i sin overflade, som ligner menneskets hjerne utroligt meget. Der findes flere forskellige slags hjernekoraller, som alle hjælper med at opbygge koralrevet.
Dybde: 0,5 - 40 meter

 
Ildkoral (Fire coral)
Ildkoraller er faktisk ikke rigtige koraller, selvom de ligner. De er tættere knyttet til vandmænd/brandmænd og søanemoner.
Dybde: 0 - 25 meter

 
 
Læderkoral (Leather coral)
Læderkoraller er blødkoraller med et sejt læderagtig skind.
Dybde: 1 - 15 meter 
Salatkoral (salad coral)
Salatkoral er en hårdkoral der selvfølgelig har fået sit navn, fordi den ligner salat så meget som den gør.
Dybde: 10 - 30 meter


 
Solkoral (Sun coral)
Solkoraller er hårdkoraller. De foretrækker at stå på forholdsvis mørke steder. Fx i huler.


 
 
Sort koral (Black coral)
Sorte koraller er blødkoraller. Modsat mange dykkeres forventninger så er levende sorte koraller ikke sorte - det er det indre hornskelet fra korallen, der er sort. Korallen bruges meget til smykker, der afslibes og pudses for at få den sorte farve frem.
Dybde: 30 - 50 meter
 
Staghornkoral (staghorn corals)
Staghorn koraller lever i roligt vand og kan vokse ca. 10-20 cm om året. De yder beskyttelse for resten af koralrevet. Ingen ved helt korrekst hvor mange slags forskellige staghornkoraller der findes, men forskere regner med ca. 400. De kan variere utroligt meget i form, farve og størrelse.

Søanemone (Magnificent sea anamone)
Søanemoner er en orden inden for koraldyrene. Søanemonen er, i modsætning til hvad man skulle tro ud fra navnet, ikke en plante, men et dyr. Søanemonen fanger små dyr med tentaklerne. Dyrene lammes af giften fra nældecellerne. Herefter føres ofret til søanemonens mund og fortæres. Dybde: 2 - 35 meter

Viftekoral / Gorgonians (Sea fan)
Disse blødkoraller vokser typisk hvor der er stærk strøm så koral polypperne kan sprede deres tentakler ud som et slags net og derved fange plankton. Der findes ca. 500 forskellige typer Gorgonians.
Dybde: 15 - ? meter
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook