Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kakaban Island

Kakaban Island er en fantastisk koral-atol med dramatisk vægdykning. Øen har en lagune der er blevet til en sø, der indeholder utallige harmløse vandmænd.
 
Kakaban er uden tvivl et fedt sted at dykke. Her bor ingen mennesker, øen er erklæret et naturreservat af regeringen og den nås på 20 minutter fra Sangalaki. Omkring Kakaban er der stejle vægge, fantastiske huler og flotte koralformationer. Her er utroligt mange revfisk, hård- og blødkoraller og tøndesvampe. Strømmene omkring øen kan være stærke og meget omskiftelige, hvilket gør stedet oplagt for store rovfisk der patroljere og jager de mindre fisk.
 
Kakabans indre består af en stor indlandssø, der blev dannet på grund af geologiske kræfter og i dag udgør et underligt levested, da vandet er halv salt, halvt ferskt. Søen er mere end fem kvadratkilometer stor, er lidt over havniveau og er adskilt fra havet ved en halvtreds meter bred højedryg. Disse stejle kalkstensklipper er tilgroet med tæt jungle og hele vejen ned til vandet støder man ikke på mange steder med strande og lavvandede rev. Det er et glimrende sted at dykke og snorkle, idet man kan finde flere typer af vandmænd. Der er også mangrover, der byder på seværdigheder så som slanger, gobies, tang, kardinal fisk og alger. Søen har udviklet sig til et helt unikt økosystem for brakvandsmiljø og er derfor et biologisk paradis for forskere.
 
Dykkere vil blive underholdt, da det er et af de få steder i verden, hvor man kan gøre to helt forskellige typer dyk på samme dag.
 

Dykkersæson

Den bedste sæson er fra april til december.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Vægdykning, hajer, barracudaer, huler
Dybde: 10 - > 50 m
Sigtbarhed: 20 - 35 m
Strøm: Ofte stærk
Vandtemperatur: 28 - 30° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 3
Adgang via: Bådtur fra Sangalaki
Anbefalet rejse længde: 1 - 2 dageSynes godt om koralrev.dk på Facebook