Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Myanmar (Burma)

I Andaman-havet nord for den thailanske grænse findes det uforstyrrede havområde i Myanmar. Dykkere som er så heldige at komme til at dykke i Myanmar, får oplevelser for livet når de besøger de smukke koralrev, der er mere eller mindre urørte af mennesker.
 
Der er mange dykkere som ombord på liveaboards fra Phuket tager til Similan øerne, men hvad nu hvis båden fortsætter videre mod Myanmar, hvad finder man så? For det første så har man her muligheden for at dykke og cruise rundt langt fra de normale turistdestinationer. Forestil dig selv ombord på et skib, der stille flyder gennem krystalklart vand, forbi smukke ubeboede øer, uden andre skibe og mennesker inden for syne. Dykning i Myanmar byder på smuk natur og perfekte dykkersteder.
 
Dykkere kan forvente at se rigeligt med barracudaer, tunfisk, flagermusfisk osv. Af størrere pelagiske fisk kan ses djævlerokker og de fantastiske hvalhajer. Derudover finder her mange af rev-hajer, som du kan være heldig at møde på dine dyk. Mange af dykkerstederne er kendt i dykkerkredse som steder hvor man meget nemt møder mange af de store spændende fisk.
 
Men mange af de små ting, som findes i koralrevene er også ved at blive et trækplaster for Myanmar. Her er massere af hummere, kraber, rejer, blæksprutter osv.

Højdepunkter

Der er mange højdepunkter ved at dykke i Myanmar, men disse fire skal du i hvert fald ikke snyde dig selv for:
Det mest kendte dykkersted i Myanmar. Burma Banks er et enormt område, hvor fladtoppede undervandsbjerge rejser sig til 15 meter under overfladen, inden de falder til mindst 300 meters dybde.

Black Rock

Shark Cave

Tower Rock
Flot område med store sten og klippevægge. De er alle overfyldte med koraller og vifter. De udgøre er godt hjemsted for hummere, rejer, østers og muslinger. Det er dog de mange djævlerokker, der ofter lokker dykkere til Tower Rock.

Dykkersæson

Oktober til maj er den bedste dykkersæson i Myanmar. Dog er december til april de bedste måneder. Fra februar til maj er her flest djævlerokker og hvalhajer.

Hvordan kan jeg dykke i Myanmar

Dykningen i Myanmar foregår altid via liveaboards. Der er ingen andre muligheder for at nå de fleste dykkersteder end at befinde sig på en liveaboard, da dykkerstederne er meget spredt. Der findes liveaboards fra Phuket, Khao Lak og Ranong i Thailand.
 
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Store dyr, smådyr, undervandsfotografering, værdi for pengene og for øvede dykkere.
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 5 - 50 m
Strøm: Kan være stærk
Overflade: Kan være barsk
Vandtemperatur: 25 - 32° C
Niveau: øvede - avanceret
Antal dykkersteder: > 50
Adgang: Liveaboards fra Phuket og Khao Lak
Anbefalet rejselængde: 5 - 10 dage

Videoer fra Burma

 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook