Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Filippinerne

Filippinerne ligger i Stillehavet og har mere end 7.100 tropiske øer. Landet har noget af den bedste dykning i sydøstasien. Her er noget for alle - både øvede og begyndere.

Filippinerne er et af de lande der byder på den største mængde af dykkersteder. Desværre har dynamitfiskeri taget hårdt på mange koralrev, men heldigvis har den lokale lovgivning fået stoppet det de fleste steder. Filippinerne er uden tvivl et paradis for enhver dykker.
 
Filippinerne består af mere end 7.100 øer, som ligger spredt ud over et område på 300.000 kvadratkilometer. Med mindst 2000 registrerede fiskearter i hele øhavet er Filippinerne et rigeste områder, hvad angår artsdiversitet. Desværre er flere områder blevet fuldstændigt ødelagt af dynamit- og cyanidfiskeri. 
 
 

Dykkersæson

Det bedste tidspunkt for dykning i Filippinerne er mellem april og november.
 

Dykkersteder i Filippinerne

Apo Reef
Dette er et af de mest kendte dykkersteder i Filippinerne og mange mener det er det bedste dykkersted i asien. Området byder på fantastiske dropoffs og hajer, skildpadder og meget mere.

Cebu
Cebu ligger i midten af Visayas regionen og har en stor international lufthavn, hvilket gør stedet oplagt som start på ens rejse. Her finder man fx Malapascua Island og andre fede dykkersteder.

Tubbataha Reef
Tubbataha Reef er to atoller der ligger i Sulu havet og tilhører Filippinerne. Det er et resevat der er beskyttet af Tubbataha Reef National Marine Park.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Artsdiversitet, store pelagiske fisk, muck-dykning, undervandsfotografering, vægdyk, vragdyk,
Dybde: 5 - > 50 m
Sigtbarhed: 10 - 50 m
Strøm: Kan være hård
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 24 - 29° C
Dykkererfaring: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: mere end 500
Adgang via: Resorts og liveabaords
 

Undervandsvideoer fra Filippinerne
Synes godt om koralrev.dk på Facebook