Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Sangalaki Island

Kendt for sine mange djævlerokker og skildpadder. Sangalaki er en lille ø ud for Kalimantans kyst, som længe har været en beskyttet marinepark.
 
Mange dykkerdestinationer lokker med djævlerokker, men de færreste steder kan som Sangalaki Island prale af djævlerokker hele året rundt - og så enddamange af dem. Andre steder skal man tit være heldig for at møde djævlerokker, men hvis du dykker ved Sangalaki behøver man ikke held. Her er der stort set garanti for djævlerokker ved hvert eneste dyk.
 
I havet omkring Sangalaki er der flere djævlerokke-pudsestationer. Her findes selvfølgelig en masse pudsefisk (cleaner wrasse), der alle arbejder på højtryk for at fjerne snavs og parasiter fra djævlerokkerne. Det er virkelig en oplevelse at overvære en af disse sessioner ved en af pudsestationerne. Her samles der ofte mange djævlerokker, der er meget venlige og ikke bange for mennesker. Er du heldig kommer de helt tæt på dig og du kan nærmest få øjenkontakt med dem.
 
Djævlerokkerne ses i store antal ved dykkerstederne på østkysten - især ved Manta Avenue, Manta Parade og Manta Run. Hvis de ikke bliver renset ved en af pudsestationerne, så søger de efter plankton.
 
Udover djævlerokkerne er her fantastisk macrodykning og en "Jellyfish Lake" ved Kakaban. Det er forståeligt, at mange dykkere mener, at Sangalaki er det bedste dykkersted i regionen. Det er som at være ved flere perfekte dykkersteder på én gang - djævlerokker, macrodykning, kæmpe grøne havskildpadder, Jellyfish Lake og fantastisk vægdykning. Uden tvivl en super dykkerdestination.
 

Dykkersæson

Den bedste sæson er fra april til december.


Dykkerforhold

Perfekt for: Djævlerokker, makroliv, undervandsfotografering og skildpadder
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Moderat
Vandtemperatur: 28 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - avanceret
Antal dykkersteder: 13
Adgang via: Sangalaki, Derewan og Nabucco
Anbefalet rejse længde: 5 - 7 dageSynes godt om koralrev.dk på Facebook