Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Bandaøerne

Bandaøerne er umiddelbart små ubetydelige øer midt ude i ingenting i Bandahavet, men i virkeligheden er de rige på historie og byder på noget af den bedste dykning i Indonesien.
 
Tidligere var de centrale øer i krydderihandlen og derefter hjem for frihedskæmpere i excil. Nu nyder øerne et voksende ry for livet under overfladen.
 
Er man til store pelagiske fisk, er dette indonesiske dykkersted ofte et godt sted for en dykkerferie, men set ud fra et bredere perspektiv, er dykningen ved Bandaøerne en enorm mængde og variation af store og små fiskearter. Øernes afsidesliggende beliggenhed i Bandahavet og de meget få indbyggere har medført, at her ikke har været fisket i store mængder. Dette har resulteret i enorme mængder fisk, store viftekoraller og svampe samt en masse fantastiske hårdkoraller.

Nogle af de fisk, der fortjener speciel omtale, er de store hugtandstun og mobularokker. Ved de fleste steder ses store mængder af musketerfisk og rødtandede aftrækkerfisk. I den anden ende af størrelsesskalaen er der mandarinfisk og en indfødt Ambon-skorpionfisk. Hvaler er også hyppige gæster og på flere liveaboards er her set delfiner, spækhuggere og forskellige slags hvaler - fx blå-, pilot- og pukkelhvaler. Det er med sikkerhed, at du vil se en masse store ting samt et sundt og farverigt koralrev.

Dykning er normalt komfortabelt med mild strøm, god sigtbarhed og roligt vand, men nogle af dykkerstederne kan have stærkere strøm, hvilket kun gør dem egnede for erfarne dykkere.

Inde på land kan øerne prale af vulkanske bjerge, der kan bestiges. Bjergene er usluttede af frodig grøn vegatation. Er man til den historiske atmosfære, er det værd at gå i land på øen Banda Neira, der viser fund tilbage fra kolonitiden.
 

Dykkersæson

Månederne marts og april og midten/slutningen af september til begyndelsen/midten af december er de bedste tidspunkter for dykning i Bandahavet. Enhver tur arrangeret uden for disse tider vil være afhængig af vejret og bør derfor undgås.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Pelagiske fisk, små fisk, sigtbarhed, undervandsfotografering, vægdykning, koralrevets helbred
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 15 - 30 m
Strøm: Moderat, men kan være stærk
Vandtemperatur: 26 - 29° C
Dykkererfaring: Middel til øvede
Antal dykkersteder: 25
Adgang via: Liveaboard
Afstand: Ca. 200 km sydøst for Ambon og 1650 km nordøst for Bali.
Anbefalet rejselængde: 1 - 2 uger
 

Videoer fra Bandaøerne

Banda Islands
Synes godt om koralrev.dk på Facebook