Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Bali

Bali er en af de flotteste øer i verden, og er også uden tvivl Indonesiens mest populære feriested. De fleste besøgende bliver betaget af den utroligt gode dykning direkte fra stranden, men også af de fantastiske vulkaner og flotte rismarker, der præger landskabet.

Det, der tiltrækker dykkere til Bali, er de mange forskellige dykkersteder, hvor der er noget for enhver dykker. Dybe drop-offs, stejler banjer, smukke koralrev, vulkanske undervandsklipper, områder med søgræs og et af de mest kendte vrag i verden (link)

Øst for øen ligger Lombok strædet, der er den første dybe rende af vand direkte øst for den asiatiske kontinentalsokkel. Denne kanal har den største gennemstrømning af tidevand på jorden. Vandet fra Stillehavet giver derfor ofte meget stærke strømme, der kendetegner en del af dykkerstederne ved Bali. Dette resulterer i store mængder af pelagiske fisk, hvor især mødet med klumpfisken (mola mola) er særpræget. Den vilde strøm gør ofte, at vandet bliver renset og medfører en fantastisk sigtbarhed.

Her er simpelthen så mange forskellige slags fisk og undervandsliv, så det kan være svært at holde styr på, hvad man egentlig har set. Fra frøfisk, bladfisk og små pygmæ søheste i Secret Bay og Menjangan på den nordvestlige tip af øen - til storhovedet papegøjefisk og revhajer i nord og øst for Tulamben og Candi Dasa - til klumpfisk og hestemakreller ved Nusa Penida and Lembongan øerne. Her er så mange muligheder og man ved aldrig, hvad man møder omkring Bali.

Højdepunkter

Der er mange andre spændende dykkersteder end USS Liberty vraget ved Tulamben. Her er farvestrålende viftekoraller og mange slags fisk så som hammerhajer, storhovedet papegøjefisk, frøfisk og hvidtippede revhajer.
 
Kun 30 meter fra bredden ligger dette 120 meter lange skibsvrag fra Anden Verdenskrig. USS Liberty blev d. 11 januar 1942 torpederet af en japansk ubåd i Lombok-strædet, men nåede dog at slæbe sig ind til kysten. Det var umuligt at nå en havn, så kaptajnen styrede skibet ind på stranden ved Tulamben.


Dykkersæson

Dykkersæsonen ved Bali er mere eller mindre hele året rundt. Den bedste periode er dog fra april til december. Klumpfisken, hajer og andre pelagiske fisk erlettest at se fra juni til september.
December til marts er regnsæson, hvor sigtbarheden nedsættes i nord og nordvest - Tulamben, Amed, Gili Selang, Pemuteran og Menjangan.


Dykkerforhold

Godt for: Pelagiske fisk, strømdykning, små fisk, sigtbarhed, anvanceret dykning og landbaserede oplevelser
Dybde: 5 - >40m
Sigtbarhed: 10 - 45m
Strøm: Kan være meget stærk
Havtemperatur: 19 - 26°C
Niveau: Begynder - meget øvede
Antal dykkersteder: omkring 50
Adgang: Dykkerresorts
Anbefalet rejselængde: 1 - 2 uger


Billeder fra Bali

Vimpelfisk ved Bali Klovnfisk ved Bali Kæmpe stime fisk ved Tulamben, Bali Flot nøgensnegl ved Amed, Bali 

 




Synes godt om koralrev.dk på Facebook