Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Sulawesi i Indonesien

Den sjove formede ø Sulawesi har en kyststrækning på over 6.000 km, hvor det varme vand vrimler med liv. Den dramatiske topografi fortsætter uden for kysten med smukke koralrev og fantastiske dropoffs.
 
Sundt koralrev ved SulawesiFlere steder rundt om Sulawesi er der stærke strømme, der bringer næringsstoffer med sig. Dette medfører at området har nogle af de flotteste koralrev i verden. Der er få steder der kan hamle op med Sulawesi i mangfoldighed og variation, og mange mener at dette er det bedste sted i verden for dykning. Hvis man kigger nærmere på hvad Sulawesi kan tilbyde, er det ikke svært at se hvorfor.Manado

Med tre utroligt forskellige verdensklasse dykkersteder lige uden for døren, vil dykning i Manado området uden tvivl kunne holde dykkere beskæftigede i meget lang tid. Den verdenskendte Bunaken National Marine Park på nordspidsen af Sulawesi blivet tit rangeret som et af verdens to bedste dykkersteder og er et mekka for dykkere på alle niveauer. Meget få steder i verden tilbyder sådan en mangfoldighed, hvilket betyder at her er noget for alle - og er virkeligt en undervandsfotografs drøm.
 
Lige øst for Manado ligger det magiske eventyrland Lembeh strædet. Her er der endeløse muligheder for at opdage sjældne og mærkelige væsener. Hvis du nogensinde har set en dokumentarfilm fra National Geographic om nogle underlige undervandsvæsener og overvejet hvor den var filmet, så er chancen for at den var filmet i Lembah strædet mere end stor.
 
Og så er her også Bangka Island og Sangihe islands nordpå. Disse fantastiske dykkersteder i Manado tilbyder enestående flotte blødkoraller og smukke koralrev, som er en god variation til vægdykningen ved Bunaken.

Wakatobi

Øerne i Wakatobi-området i syd Sulawesi er et af de mest spændende dykkersteder i Indonesien. Perfekte dykkermuligheder i tropisk paradis. De ekstraordinære smukke koralrev bliver gang på gang rost for sin overflod af fisk og sunde koraller.

Efter du har dykket ved Sulawesi en enkelt gang, så forstår du hvorfor dykkere vender tilbage hertil år efter år og de fleste påstår at der ikke findes andre steder i verden, der byder på så spændende og anderledes dykkeroplevelser.


Dykkersteder

Bangka Island
Bangka Island ligger i det nordlige Sulawesi i Indonesien og udgør sammen med øerne Talise, Kinabohutan, Tindila, Gangga og tamperong et sandt dykkerparadis.

Bunaken Island
Ved Bunaken Island National Marine Park i Manado finder man et af de dykkersteder i verden mest størst variation og mangfoldighed.
 
Lembeh-strædet
Nævner du Lembeh-strædet ved Manado til alle seriøse undervandsfotograf, så kan du være sikker på at de hurtigt drømmer sig væk til dette sted. Få andre dykkersteder på jorden er så varierede og giver dig mulighed for at se flere sky væsener.
 
Wakatobi
Området omkring Wakatobi er hurtigt ved at få status som et af verdens bedste dykkersteder. Den lille gruppe småøer sydøst for Sulawesi byder formentlig på de flotteste og mest sunde koralrev du nogensinde vil opleve.
 

Dykkersæson

Der kan dykkes ved Sulawesi hele året rundt. Den bedste periode for sigtbarhed i Manado området er mellem november og indtil slutningen af december.

Liveaboards er muligt hele året rundt.

Dykkerforhold

Perfekt for: Små dyr, vægdykning, undervands-fotografering, koralrevets liv og sundhed, værdi for pengene og avancerede dykkere
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 15 - 50 m
Strøm: Stille på den nordlige del, men den sydlige del og yderøerne kan have kraftige strømme
Overflade: For det meste stille
Vandtemperatur: 26 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder til øvede
Antal dykkersteder: Omkring 250
Adgang via: Resorts og liveaboard
Anbefalet rejse længde: 2 - 4 uger

Videoer fra Sulawesi

Sahaung Point ved Bunaken Island Batu Gosok nord for Bunaken Island Abang Point ved Bunaken Marine Preserve Fantastiske koralrev ved Wakatobi - Indonesien


Synes godt om koralrev.dk på Facebook