Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Derawan Island

Ved den nordøstlige side af Kalimantan ligger den lille tropiske ø Derawan, hvor dykningen byder på djævlerokker, skildpadder, huler, vægge og meget andet.

På øen ligger der et dykkerresort, der er omgivet af hvide sandstrande med krystalklart vand, hvilket giver de optimale betingelser for en perfekt dykkerferie.
 
Dykningen fra Derawan er delt mellem tre øer, Derawan, Sangalaki og Kakaban - enkelte gange, når betingelserne er perfekte, kan Maratau også besøges. En normal dag består af to båddyk ved Sangalaki eller Kakaban Island, mens dages afsluttes med et enkelt dyk ved Derawan. Et natdyk ved molen ved Derawan er også tit en mulighed, men de fleste foretrækker ofte at se havskildpadderne kravle op på stranden om aftenen og lægge deres æg i sandet.
 
Der er flere forskellige typer dykning ved Derawan Island. Fantastiske vægdyk, vrag og dyk direkte fra kysten. Der er en utrolig mangfoldighed af makroliv på lavt vand og på lidt dybere vand ser man ofte havskildpadder, der cruiser rundt ved revkanten. På det lave vand omkring molen på Derawan finder man ofte søslanger, små ål, frøfisk og mange andre sjove dyr.
 
Der ligger et vrag kun 200 meter fra resortet, hvor maximumdybden kun er på 26 meter. Det er et simpelt, men meget flot dyk. Selve vraget er ikke noget specielt, men det er livet omkring og inde i det til gengæld. Her ses scorpionfisk, kæmpemuslinger, sepiablæksprutter og meget mere.
 
Er man til vægdykning må man ikke snyde sig selv for dykkerstedet Blue Trigger Point. Det dybe blå vand, der er fyldt med næringsstoffer, giver optimale betingelser for gorgonian viftekoraller, sorte koraltræer og flotte blødkoraller. I det blå ses trevaller og barracudaer og på revkanten ses de blå aftrækkerfisk, hvilket stedet er opkaldt efter.
 
Ved flere af dykkerstederne ses ofte djævlerokke.
 

Dykkersæson

Den bedste sæson er fra april til december.


Dykkerforhold

Perfekt for: djævlerokke, makroliv og skildpadder
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 5 - 20 m
Strøm: Fra ingen til stærk
Vandtemperatur: 25 - 30° C
Dykkererfaring: begynder - avanceret
Antal dykkersteder: 5 - 10
Adgang via: Resort på Derawan - http://www.divederawan.com
Anbefalet rejse længde: 3 - 7 dage

Videoer fra Derawan Island

Store fisk ved Derawan Island Makro liv ved Derawan Island 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook