Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Hajer

Når de fleste folk tænker på hajer, så tænker de kæmpe fisk, store tænder og dræbermaskiner. Men dette er dog langt fra rigtigt. Der findes mere end 370 forskellige slags hajer, og de går lige fra den enorme hvalhaj, som kan blive 15 meter lang, til den lille pygmæhaj, som ikke bliver længere end 15-20 cm.
 
Caribisk revhaj
Den caribiske revhaj lever i det vestlige Atlanterhav fra Florida ned til Brasilien, og er den mest udbredte haj i det Caribiske hav.
 
 
Den grå revhaj er en meget almindeligt forekommende haj rundt omkring i havene. Det kan findes på dybder ned til 250 meter og ses oftest i laguner, tæt på øer og ved koralrev.

 
At dykke med hajer er voldsomt populært, men ikke alle dyk med hajer er ens. Det mest inspirende og smukke er at dykke med hammerhajer. De ses tit i forholdsvis store mængder på samme sted og det er efterfølgende meget svært at glemme disse fascinerede væsener.
 
Hvis du har mødt en hvalhaj, så ved du det. Hvis du ikke har, så er det meget svært at beskrive følelsen af at dele vandet med denne enorme fisk. Minder mere om en hval end en haj og er for de fleste dykkere helt i top på deres "To do..." liste.
 
Hvidtippet revhaj
Den hvidtippede revhaj er en det mest udbredte hajer og findes i varme tropiske vande omkring koralrev i Det Indiske Ocean og Stillehavet. Snorklere har ofte stor chance for at møde den hvidtippede revhaj.
 
 
Oceanisk hvidtippet hajOceanisk hvidtippet haj
Den oceanisk hvidtippede haj, som ikke skal forvekles med den hvidtippede revhaj, kan kendes på dens hvidtippede og meget runde finner.


 
Sorttippet revhaj
Den sorttippede revhaj, som ikke skal forvekles med den mere aggressive sorttippede haj, findes hovedsageligt i lavvandede, tropiske områder i Det Indiske Ocean og Stillehavet.
 
 
Tigerhaj
Tigerhajen er en af de største hajer der findes og kan blive op til 7 meter lang - dog er de fleste på omkring 3-4 meter i længden.
 
 
 
Tyrehajen er en af de mest frygtede hajer blandt dykkere og snorklere. Den er meget aggressiv og har adskillige liv på sin samvittighed, men som så mange andre hajer er frygten måske ikke helt berettiget.Synes godt om koralrev.dk på Facebook