Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Grå revhaj

Den grå revhaj er en meget almindeligt forekommende haj rundt omkring i havene. Det kan findes på dybder ned til 250 meter og ses oftest i laguner, tæt på øer og ved koralrev.
 
Som navnet afsløre er hajen mere eller mindre grå, men dog hvid på undersiden. Spidserne på finnerne er en smule mørkere end resten af kroppen, dog ikke på den første rygfinne. Man har set grå ravhajer der har været helt op til 2,55 meter i længden. De kan leve i op til 25 år. Den ligner meget den sorttippede revhaj, som dog kan kendes på sine sorte markeringer på rygfinnen.
 
De grå revhajer er aktive i løbet af dagen, men endnu mere om natten, hvor de jager efter deres føde. Den består mest af revfisk, blæksprutter, krabber og andre skaldyr.
 
De er meget sociale og lever tit ved dropoffs på kanten af koralrevet eller mellem atoller hvor der er stærk strøm. De er normalt meget nysgerrige og vil gerne "undersøge" dykkere. Flere dykkere er blevet angrebet af grå revhajer, men der er dog en del debat om de i bund og grund er aggressive overfor dykkere eller om de bare føler sig truet og derfor enkelte gange angriber. Når de føler sig truet udviser de det tydeligt og deres krop former ligesom et "S".
 
Så generelt skal man være lidt forsigtig som dykker når man møder grå revhajer. Rør dem aldrig, træng dem aldrig op i en krog eller svøm for tæt på dem.
 
Antallet er grå revhajer er desværre faldet de seneste år.

Facts om grå revhaj

Navn: Grå revhaj
Engelsk navn: Gray reef shark
Videnskabeligt navn: Carcharhinus amblyrhynchos
Størrelse: Op til 2,5 meter i længden.
Føde: Revfisk og skaldyr
Hvor findes den: Stillehavet, Indiske Ocean og Rødehavet

Videoer med grå revhaj

Grå revhajer i Indonesien 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook