Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Sorttippet revhaj

Den sorttippede revhaj, som ikke skal forvekles med den mere aggressive sorttippede haj, findes hovedsageligt i lavvandede, tropiske områder i Det Indiske Ocean og Stillehavet.
 
Den sorttippede revhaj er en af det mest almindelige hajer man finder på lavt vand. Nogle gange kan man møde den helt ind på 30 centimeters dybde. Den ses ofte i tropiske områder i Det Indiske Ocean og Stillehavet. Den opholder sig for det mest i vand hvor temperaturen er mellem 20 og 27 grader varmt. De besvæger sig aldrig ind i søer eller floder langt væk fra havet.
 
Som navnet på den antyder, så er tippen af hajens brystfinne og rygfinne sorte, med en smule hvidt nedenunder. Deres farve er brun-grå og de anses ikke at udgøre nogen fare for mennesker, da de normalt er relativt små.
 
Den storttippede revhaj er ikke specielt social, men kan dog opleves i små grupper. De er rimeligt sky, men er ofte lidt interesserede i snorklere og dykkere.
 
Den sorttippede revhaj lever mest af revfisk og jager for det meste alene eller i små grupper i løbet af dagen.

Facts om sorttippet revhaj

Navn: Sorttippet revhaj
Engelsk navn: Blacktip reef shark
Videnskabeligt navn: Carcharhinus melanopterus
Størrelse: Op til 2 meter lange og kan veje op til 50 kilo.
Føde: Fisk
Hvor findes den: Omkring de fleste koralrev

Videoer med sorttippet revhaj

Sorttippet revhaj i Thailand 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook