Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Fisk i koralrevet

Der findes mange spændende og underlige fisk rundt omkring i verden. Her kan du finde en del af dem, læse mere om dem og se videoer og billeder af dem.

Aftrækkerfisk
Du har sikkert mødt dem og er uden tvivl blevet advaret om at de er farlige når de beskytter deres unger, men hvor mget ved du egentlig om aftrækkerfisk?
 
Dragefisken er en af de mest farvelstålende og smukke af de mindre giftige fisk i familien Scorpaenidae. Dens gift kan dog være meget smertefuld for mennesker.
 
 
Flagermusfisk
Disse højfinnede fisk har brug for meget plads - især i højden. De er ikke ret gode svømmere og holder mest til ved havbunden og lever af små hvirvelløse organismer og fisk.
 
 
JuvelfanebarsJuvelfanebars
Juvelfanebarsen er en af de fisk man ser flest af på koralrev verden over. De opleves normalt i helt utroligt antal i Det Røde Hav.


 
Kaninfisk
Nogle af kaninfiskene er blandt de mest farvestrålende og sjove fisk i koralrevet, men samtidigt meget generte og flygter ofte fra dykkere og snorklere.


Kirurgfisk
Kirurgfisken er en meget farverig beboer i koralrevet og kaldes ofte 'tang' på engelsk. Kirurgfisken har fået sit specielle navn efter den finne ved haleroden, der ligner en skalpel.


Klovnfisk
Filmen ”Find Nemo” har fået folks øjne op for disse små vidunderlige klovnfisk. Klovnfisken findes i 28 forskellige typer og kan typisk ses i koralrev i Det Røde Hav, Det Indiske Ocean og i Stillehavet.
 
Krokodillefisken er en af de særeste og grimmeste fisk man kan opleve i de tropiske koralrev rundt omkring i verden.
 
 
 
KuffertfiskKuffertfisk
Kuffertfisk er små komiske fisk, der virkelig ligner en kasse (kuffert). De har en meget stiv kubeformet krop , hvis overflade er dækket af et hårdt skjold af knogler.

De sjove og meget sødt udseende kuglefisk findes i de fleste koralrev rundt omkring i verden. Men hvorfor kan de egentlig puste sig op og hvorfor gør det det?
 
 
Der findes omkring 100 forskellige slags muræner i verden. De er nogle af farligste og grimmeste fisk, men alligevel på samme tid nogle af de mest spændende og sejeste man kan opleve på sin dykkertur.

 
En af de største og imponerende fisk, man kan møde rundt omkring ved koralrevene er napoleonfisken, Cheilinus undulatus.
 
 
 
Oversergeantfisk
Oversergeantfisken er en af de fisk man næsten altid oplever når man snorkler eller dykker ved koralrev. De er meget farvestrålende og nysgerrige.

 
Med deres flotte regnbuefarver, er den dominante han-papegøjefisken blandt de mest farverige fisk der lever i koralrevet.
 
 
 
Pindsvinefisk bliver ofte forvekslet med kuglefisk, men har store pigge, der ses tydeligt, når den puster sig op - deraf navnet pindsvinefisk.


 
Pudsefisk er en af mest arbejdsomme fisk og samtidig en af de vigtigste. Den lever af parasitter og føderester i mund- og gællehule af større fisk.
 
 
 
Den store familie af sommerfuglefisk er meget populære for dykkere og ejere af akvarier. Der findes omkring 120 forskellige arter af sommerfuglefisken.
 
 
Stenfisk
Stenfisken er en rovfisk, der lever i de fleste koralrev. På ryggen har stenfisken en masse giftige pigge, som den bruger til at dræbe sit bytte. Det er den mest giftige fisk i verden.


Tobakspibefisk
Tobakspibefisken hører til familien af Fistulariidae fisk, der kendetegnes ved allesammen at være ekstremt aflange.
 
 
 
Trompetfisk
Trompetfisken er opkaldt efter sin lange snude og smalle krop, som er meget særpræget. Den er altid sjov at møde og er faktisk i familie med søhesten.


Dens tykke gule læber har givet den navnet "Sweetlips" (engelsk). Den ses ofte i store stimer og er uden tvivl en af koralrevets mest flotte og farverige fisk.Synes godt om koralrev.dk på Facebook