Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Napoleonfisk

En af de største og imponerende fisk, man kan møde rundt omkring ved koralrevene er napoleonfisken, Cheilinus undulatus.
 
Napoleonsfisken kaldes også for pukkelhoved læbefisk og hvis man først har set fisken, så kan man sagtens forstå navnet. Når hannen bliver kønsmoden udviklet han en tydelig pukkel i panden, hvilket kan minde en smule om Napoleons hat.
 
I modsætning til pukkelhoved papegøjefisken, som bruger sin pukkel til at slå stykker af korallerne som den spiser, så har man ikke rigtigt nogen forklaring på napoleonfisken pukkel. Som andre læbefisk lever napoleonfisken mest af bløddyr og små hvirvelløse dyr, som den suger ind mellem sine løber. Den kan dog finde på at spise kuffertfisk og selv den giftige søstjerne tornekronen.
 
Den helt udvoksede napoleonfisk kan vej helt op til 200 kg og være op til 2,30 meter lang. Dens meget tætte og runde kropsform får den til at se enorm stor ud. Et møde med en napoleonfisk er noget dykkere aldrig glemmer igen. Fisken er meget nysgerrig og kommer ofte meget tæt på dykkere og snorklere - men den er dog slet ikke farlig, selvom den er meget stor.

Napoleonfisk Facts

Navn: Napoleonfisk / pukkelhoved læbefisk
Engelsk navn: Napoleon fish / giant wrasse / humphead wrasse
Videnskabeligt navn: Cheilinus undulatus
Størrelse: Op til 2,30 meter i længden og kan veje op til 200 kg.
Føde: Bløddyr og små hvirvelløse dyr
Hvor findes de: I Rødehavet, Det Indiske Ocean og i Stillehavet
 

Film med Napoleonfisk (Af koralrev.dk)

 

Billeder af Napoleonfisk

Videoer med Napoleonfisk

 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook