Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kuglefisk

De sjove og meget sødt udseende kuglefisk findes i de fleste koralrev rundt omkring i verden. Men hvorfor kan de egentlig puste sig op og hvorfor gør det det?
 
De fleste typer af kuglefisk er kun ca. 10 cm. lange. På engelsk kaldes de pufferfish, hvilket kommer af deres speciele egenskab, hvor de kan puste sig op (puff up). Når de bliver truet, så hiver de vand ind i deres krop og bliver derved dobbelt så store. Dette får dens fjender til at miste modet og de trækker sig normalt tilbage.
 
Desværre er der mange dykkere, der forsøger at jagte kuglefisk, for at få dem til at puste sig op. Mange vil også helst have billeder af dem, når de er pustet op. Men når kuglefisken har været "oppustet" en gang, mister den halvdelen af sin fart og bliver meget dårlige til at manurere omkring.

Videoer af kuglefisk

 
 
 
 
 
 

Billeder af kuglefisk

En sød kuglefisk i Dahab-bugten Flot maske-kuglefisk i Dahab-bugten Kæmpe kuglefisk i Dahab-bugten En kuglefisk gemmer sig i koralrevet - Egypten 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook