Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dragefisk

Dragefisken er en af de mest farvelstålende og smukke af de mindre giftige fisk i familien Scorpaenidae. Dens gift kan dog være meget smertefuld for mennesker.
 
Der findes 13 forskellige arter i Det Indiske Ocean og Stillehavet. Den meget almindelige indiske dragefisk Pterois miles, kan næsten ses på erhvert rev i Rødehavet.
 
Disse majastætiske, flotte og dovne skabninger, med stiber i rødt eller brunt og hvidt, kan mindre lidt om en gammel spansk galeon og måske ikke så meget om en drage. Deres meget specielle udseende menes at være en synlig advarsel over for potentielle fjender og kompenserer således for dragefiskenes manglende hurtighed og adræthed.
 
Dykkere skal dog behandle dragefisken med meget respekt. Et stik fra en af dens pigstråler i rygfinnen er dog næppe dødeligt, men kan være meget smertefuldt. Fotografer skal være særligt opmærksomme, for hvert år bliver flere fotografer, som lige skal have det perfekte billede, stukket.

Dragefisk Facts

Navn: Dragefisk
Engelsk navn: Lionfish - også kendt som Turkey Fish / Dragon Fish / Scorpion Fish
Videnskabeligt navn: Pterois volitans
Størrelse: 30 - 38 cm og vejer ca. op til 1,2 kg.
Føde: Småfisk og skalddyr
Hvor findes de: I de fleste koralrev
 

Video med dragefisk (af koralrev.dk)

 

Videoer med dragefisk

Dragefisk ved El Gouna - Egypten Dragefisk ved Similan - Thailand
Billeder af dragefisk

Dragefisk i Dahab-bugten i Egypten Flot dragefisk ved Sharm el Sheikh - Egypten Flot dragefisk - Maldiverne Dragefisk - Maldiverne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook