Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Maldiverne

Mere end 7000 små koraløer udgør Maldiverne, som ligger sydvest for Indien. Det er en utrolig dykkerdestination, med mange spændende oplevelser i vente.
 
Foto: bigfoto.comSelvom Maldiverne er verdenskendt for sine paradisstrande og turkise vand, som kendetegner dette tropiske idyl, så er oplevelserne under vandet ved at blive mere og mere kendte for dykkere. Maldiverne har fortræffelige koralrev, men det er dog rigdommen af livet under vandet, som adskiller landet fra de mange andre dykkerdestinationer i verden.
 
De fleste dyk i Maldiverne er strømdyk, hvor man lader strømmen "bære" en hen langs revet. Her findes mange kanaller og pasager mellem de mange atoller, og her vrimler det med næringsstoffer. Dette tiltrækker enorme mængder af fisk og du kan regne med at se napoleonsfisk, papegøjefisk, barracudaer, jacks de fleste steder.
 
Ude i det blå er der stor chance for at møde de rigtigt store dyr. Djælverokker, mange typer hajer inklusiv den store hvalhaj. Ligemeget hvor du kigger hen, så sker der helt sikkert noget spændende.
 
Desværre indtraf El Niño i 1998 og her blev mange af de lavvandede koralrev bleget. Heldigvis kan man nyde de utroligt mange fisk, mens farven langsomt vender tilbage til korallerne.

Dykkersæson

April, maj og juni er de varmeste måneder, og dette får planktonen til at opblomstre. Dette tiltrækker de store fisk og hvis man er heldig hvalhajer. December til marts oplever man normalt den bedste sigtbarhed.
 
Regnsæsonen er fra maj til august, og denne nedsætter sigtbarheden og antallet af dykkersteder der kan nås. Dette er dog ikke så vigtigt for dem som vælger liveaboards, da dykkerbådene vælger de dykkersteder der passer bedst til årstiden.
 
I Maldiverne kan man faktisk dykke året rundt. Hvilke tid periode man skal vælge kommer helt an på hvad man gerne vil opleve under vandet. April til juni er optimalt hvis man ønsker at se de store hvalhajer.

Dykkersteder i Maldiverne

Efter North Male Atoll, er Ari Atollen den næst mest besøgte atoll af turister, hvilket uden tvivl skyldes den gode dykning her. Mange dykkere anser dykkersteder ved Ari Atollen, som værende de bedste i Maldiverne.

North Male Atoll

North Male atollen er det mest dykkede område i Maldiverne. Her er det muligt at få varieret dykning, smukke undervandslandskaber og en geografisk beliggendhed, der gør den relativt nem at komme til.
 
De nordlige atoller
Tager du op til de helt nordlige atoller i Maldiverne, belønnes du med fantastisk dykning og ro, da det er usansynligt at du møder andre liveaboards heroppe.
 
South Male Atollen
Kandus eller kanaler er kendetegnet ved at dykke ved South Male atollen. Der er 6 kanaler gennem den østlige revvæg, hvor der strømmer store mængder vand igennem, der derved tiltrækker liv.
 

Dykkerforhold

Godt for: Store dyr, undervandsfotografering, meget for pengene, strømdyk, begyndere og erfarne dykkere
Ikke så godt for: Intet
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 15 - 40 m
Strøm: Kan være stærk
Havtemperatur: 24°C in februar og juli, til 27°C i april, maj og september
Niveau: Begynder - erfarne
Antal dykkersteder: >200
Adgang via: Liveaboards og resorts
Anbefalet rejselængde: 1 - 3 uger

Videoer fra Maldiverne

 
 
 
 
Hajer, skildpadder og hvalhaj, Maldiverne Embudu Island, Maldiverne Dykning Maldiverne 2006 Dykning med djævlerokke, Maldiverne 

 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook