Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

North Male Atoll

North Male atollen er det mest dykkede område i Maldiverne. Her er det muligt at få varieret dykning, smukke undervandslandskaber og en geografisk beliggendhed, der gør den relativt nem at komme til.
 
Atollen er kendt for koralrev, huler og dropoffs. Her er utroligt mange fisk og er generelt et godt sted, hvis man vil møde pelagiske fisk såsom hajer og djævlerokker.
 
På grund af en handelsrute gennem en af atollens kanaler, er her også en par vrag, der kan dykkes. Dykkerstederne ved North Male atollen byder på nogle utroligt flotte koralrev, som af mange regnes for nogle af de flotteste i Maldiverne. Maldiverne er desværre ikke længere kendt for sunde og farverige koraller, men nogle af dykkerstederne er dog helt på højde med de bedste steder i verden - rent koralmæssigt.
 


Højdepunkter

Manta Point er en fantastisk pudsestation i det sydøstlige ende af atollen, hvor man kan opleve djævlerokker, blæksprutter, muræner og hvidtippede revhajer.

Girifushi Thila er undervandstop, der er dækket af flotte farverige blødkoraller og med stærk strøm, der tiltrækker en masse større fisk.
 

Dykkersteder ved North Male atollen

Banana Reef                   Girifushi Thila
Hans Haas Place              Lion's Head
Maldives Victory              Manta Point
Miyaru Faru                    Okobe Thila
 

Dykkersæson

Den nordøstlige monsun fra december til april er tør med næsten ingen vind. Fra november og frem er her mange farver, god sigtbarhed og mange pelagiske fisk. Den sydvestlige monsun er fra maj til november, hvor der er større risiko for regn og vandet er ofte uroligt. Perioden fra maj til juli er ikke god og her bevæger mange af liveaboard bådene sig i stedet sydpå.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Undervandsfotografering, vrag, vægge, strømdyk, koraller og store fisk
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 27 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: 35
Adgang via: Liveaboard og endagsture fra resorts
Anbefalet rejselængde: 1 - 2 uger
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook