Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Indonesien

Kendt som at være verdens bedste land for undervandsliv, har Indonesien større variation af dyr og koraller end noget andet sted i verden. Beliggende i midten af trekanten af mangfoldighed, der går fra Australien til Filipinerne og herfra forbi Borneo til Det sydlige stillehav, er dette land placeret i hjertet af havet, hvor undervandsmangfoldigheden formentlig opstod.
 
Det er nu muligt at dykke i disse fortryllende farvende og opleve alle de fantastiske fisk og andet liv under overfladen. Fra møder med de store pelagiske fisk omkring Komodo, utroligt dykning over urørte koralrev ved Raja Ampat - dykning i Indonesien er enestående...
 
Dykning kan foregå via resort på Bali og Sulawesi, hvor man kan få dejlig komfort og samtidigt verdensklasse dykning lige ude for døren.
 
For mange er dykning via liveaboards det oplagte valg. Her kan turen gå til Komodo eller til de urørte områder ved Irian Jaya. På disse turer får man chancen for at cruise over havene fra Bali til de berømte øer Komodo og Rinca. Efter Komodoøerne findes nogle af de alle vildeste steder. Nemlig omkring Bandaøerne og Raja Ampat, for her er der stort set ikke andre dykkere og et undervandsliv som er mere varieret end nogen andre steder. Her er fantastisk dykning mere end garanteret.

Højdepunkter

Det er svært kun at komme med få højdepunkter for det stort set perfekte dykkerland Indonesien, men disse tre er dog uden tvivl et besøg værd:
 
Bandaøerne er umiddelbart små ubetydelige øer midt ude i ingenting i Bandahavet, men i virkeligheden er de rige på historie og byder på noget af den bedste dykning i Indonesien.
 
Bali er en af de flotteste øer i verden, og er også uden tvivl Indonesiens mest populære feriested. De fleste besøgende bliver betaget af den utroligt gode dykning direkte fra stranden, men også af de fantastiske vulkaner og flotte rismarker, der præger landskabet.

Bunaken Island
Ved Bunaken Island National Marine Park i Manado finder man et af de dykkersteder i verden mest størst variation og mangfoldighed.

Raja Ampat
Raja Ampat i Irian Jaya er meget langt fra et af de mest besøgte dykkersteder i verden, hvilket er lidt underligt da alle som har besøgt stedet fortæller at dets lige ikke findes på jorden.
 
Bangka Island
Bangka Island ligger i det nordlige Sulawesi i Indonesien og udgør sammen med øerne Talise, Kinabohutan, Tindila, Gangga og tamperong et sandt dykkerparadis.
 
Wakatobi
Området omkring Wakatobi er hurtigt ved at få status som et af verdens bedste dykkersteder. Den lille gruppe småøer sydøst for Sulawesi byder formentlig på de flotteste og mest sunde koralrev du nogensinde vil opleve.
 
Sangalaki Island
Kendt for sine mange djævlerokker og skildpadder. Sangalaki er en lille ø ud for Kalimantans kyst, som længe har været en beskyttet marinepark.
 
Komodo
Komodo og nationalparken her tilbyder liveaboard-dykkeren nærmest alle typer forskellige slags tropisk dykning. Fra varmt stille turkist vand med farverige koralrev og hundredevis af farverige fisk og bløddyr - til stærke strømme med dybt koldt vand ved vægge og undervandstoppe, der patruljeres af hajer, tun og andre pelagiske fisk.

Gili øerne er en mindre øgruppe ud for Lombok i Indonesien. Den lille øgruppe, bestående af Gili Trawanga, Gili Air og Gili Meno, tilbyder noget af Indonesiens mest fantastiske dykkermuligheder.
 

Dykkersæson

Man kan dykke hele året i Indonesien. Generelt for Indonesien er de bedste måneder april til december, da rejntiden falder fra januar til marts. Men der er dog mange steder, fx Sulawesim hvor der er perfekte muligheder for dykning på dette tidspunkt. Derfor husk at tjek det optimale tidspunkt for selve det dykkersted, hvor du planlægger at tage hen. Liveaboards-sæsonen strækker sig over hele året.

Dykkerforhold

Perfekt for: Smådyr, undervandsfotografering, vægdyk, vragdyk, strømdyk, liv og helbred for koralrevet og for øvede dykkere.
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 80 m
Strøm: Kan være hård
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 19 - 30° C
Dykkererfaring: øvede - avanceret
Antal dykkersteder: mere end 500
Adgang via: Resorts og liveabaords
Anbefalet rejse længde: 2 - 4 uger

Videoer fra Indonesien

 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook