Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Raja Ampat i Indonesien

Raja Ampat i Irian Jaya er meget langt fra et af de mest besøgte dykkersteder i verden, hvilket er lidt underligt da alle som har besøgt stedet fortæller at dets lige ikke findes på jorden.
 
Med den største mængde marine forskellighed på planeten, er Raja Ampat det tætteste man kan komme på undervands-himlen. Oven i købet med et utroligt flot landskab over vandet også.
 
At stå i stævnen på din liveaboard båd og bare nyde det stille vand og de smukke øer, hvor der bor mennesker, hvis liv er så forskelligt fra de eget, er en følelse der ikke kan beskrives. Det føles som om man er en pioner når man som de eneste dykkere hopper i vandet på de forskellige dykkersteder. Det føles ofte som om man er den første dykker der nogensinde har dykket her. Hvilket man måske også er. Med enorme mængder af fisk og koraller vil Raja Ampat altid forblive i din hukommelse.

Højdepunkter

Her er stort set kun højdepunkter når man snakker dykning, men enhver tur til Raja Ampat bør byde på:
 
Gamfi Damu Island
Strømmen omkring Gamfi Damu Island er ofte meget stærk, men det er kun godt, da den bringer næringsstoffer til revet, hvilket gør at området gløder af farver for de mange blødkoraller.
Cape Kri
Lyst til de store fisk? Her er alle de store fisk til stede. Groupers, snappers, hajer, Napoleon fisk, barracudaer, tun, trevallies - fortsæt selv... Og de findes i enorme mængder...

Misool Island
Dette er nærmest modsætningen. Her handler det om at udforske huler og tunneler. Smukke blødkoraller og pygmæ-søheste. Flot om dagen, ubeskrivelig om natten.

Hvordan kan jeg dykke ved Raja Ampat

Alt dykning ved Raja Ampat foregår via liveaboards, på grund af det enorme område og de store afstande.

Disse arrangere liveaboards ture til Raja Ampat:
http://www.adventureindonesia.com/

Dykkersæson

Her er ikke nogen god eller dårlig sæson. Der er stort set de samme forhold hele året rundt. Og du behøver ikke tage stilling til forskellige tidspunkter, hvor der er flere dykkere end andre tider. Her er nemlig aldrig ret mange. I juli og september kan vandet blive en smule mere uroligt.

Dykkerforhold

Perfekt for: liv og helbred for koralrevet, vrag, sigtbarhed, fotografering og at være alene
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Moderat
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 27 - 30° C
Dykkererfaring: øvede - avanceret
Antal dykkersteder: ukendt, men flere end 200
Adgang via: liveabaords fra Irian Jaya
Afstand: ca. 1,200 km nordøst fra vest Timor (60 timer)
Anbefalet rejse længde: 10 - 16 dage

Videoer fra Raja Ampat 

 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook