Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Thailand

I smilets land Thailand er der mange oplevelser i vente for dykkere og snorklere. Der findes utallige steder, som alle byder på noget for enhver, uanset færdigheder og erfaring.
 
At være på ferie i Thailand - også kaldet smilets land, betyder søde mennesker, smukke landskaber, dejlig thaimad og lækre strande. I mange år har Thailand været favorit for både hardcore dykkere og feriedykkere, som kommer for at dykke ved nogle af Asiens bedste dykkersteder. Thailand har mere end 2000 km kystlinje og massere af små øer ud for kysterne, hvor mange af dem byder på stor varition og omfatter alt fra strandrev, lodrette granitvægge, huler og tunneller, koraldækkede søjler og undersøiske bjerge.
 
Dykning i Thailand er ikke centreret om et enkelt område, men det bedste sted er dog Similan. Man kan bo på en af de utallige liveaboards eller bo på de lækre resorts i Phuket, Krabi eller Phi Phi.

I Thailand er der fantastiske hård- og blødkoraller og det marine liv spænder fra små revbeboere til djævlerokker, hajer, barracuda, tunfisk, trevalle og den enorme hvalhaj. I thailand er der dykning der passer til alle og især for ens budget.

Højdepunkter

Similan - spørg hvem som helst som ved noget om dykning i Thailand og de nævner Similanøerne. Disse små øer i det smukke Andaman hav er uden tvivl kongen over dykning i Thailand. Verdensklasse dykkersteder krydrer dette område, så som Fantasy Reef, East of Eden and Elephant Head, som er nogle af de bedste i hele Asien.
 
Hin Daeng er topstedet i Thailand for dykning med hvalhajer og djævlerokker. Holder man øjnene i det blå, kan man nærmest ikke undgå at se djævlerokker, der laver loop på loop.
 
Richelieu Rock, Koh Tachai og Koh Bon
Området mellem Similanøerne og Surinøerne er kendt som at være et af de bedste steder for at møde hvalhajer. Det ligger lige nord for Similanøerne og dækker over Koh Bon i syd, op til Koh Tachai og til sidst mod nord Richelieu Rock.

Dykkersæson

Dykkersæsonen i Thailand er stort set hele året, men november til april er højsæson med det bedste forhold. Februar til maj er bedst hvis man gerne vil se de enorme hvalhajer. De fleste liveaboards har turer til Similan fra tidlig oktober til midten af maj.
 
Man skal dog være opmærksom på om man vil dykke i Andamanhavet eller i Thailandbugten. De domineres nemlig af to modsatte monsunvinde. Andamanhavet er bedst til dykning fra november til april, men Thailandbugten er bedst fra maj til oktober. Så planlæg rejsetidspunktet alt efter hvor i Thailand du skal hen.

Dykkerforhold

Perfekt for: Smådyr, undervandsfotografering, værdi for pengene, tage sit certifikat, for øvede dykkere, super snorkling og spændende aktiviteter over vand.
Dybde: 5 - > 40m
Sigtbarhed: 5 - 40m
Strøm: Kan være stærk
Overflade: Kan være barsk
Vandtemperatur: 26 - 31° C
Niveau: Begynder - avanceret
Antal dykkersteder: > 250
Adgang: Liveaboards og via dagsture
Anbefalet rejselængde: 1 - 3 uger

Dykkerområder i Thailand

Dykkerstederne ved Koh Surin besøges hovedsageligt af liveaboards fra Phuket. Mange af dykkerstederne her findes langs strandrevene, mens andre fører rundt om småøer og langs væggene ad lodrette og undersøiske søjler.
 
Similanøerne er uden tvivl en af Asiens bedste dykkersted. Øerne byder på farverige koralrev og en masse flotte blødkoraller og der findes en utroligt varieret marine dyreliv, der omfatter mange af de store spændende fisk.
 
Hin Daeng er topstedet i Thailand for dykning med hvalhajer og djævlerokker. Holder man øjnene i det blå, kan man nærmest ikke undgå at se djævlerokker, der laver loop på loop.
 
Phuket
Phuket er startstedet for den bedste dykning i Thailand. Her kan du enten tage på en liveaboard på vestenkysten (Similan og Surin) eller bo på nogle af de mange dejlige resorts på Phuket og derfra tage på dagsture ud til gode lokale dykkersteder.
 
Phi Phi øerne bliver ved med at være en elsket destination i Thailand. Ikke kun på grund af nogle af verdens flotteste strande og bugter, men også på grund af den fremragende dykning Phi Phi tilbyder.
 
Krabi på Thailands vestkyst byder på fede strande, dejlige resorts og god dykning. De fleste tager til ud til øerne, men der er faktisk meget af undersøge på denne smukke kyststrækning.
 
Koh Tao
En smuk lille eksotisk ø i Thailandsbugten, som byder på flotte koralrev, perfekt sigtbarhed og muligheden for at se de store hvalhajer. Koh Tao er perfekt for alle dykkere - både øvede og begyndere.
 
Koh Tarutao
Havet omkring Koh Tarutao er rigt på koraller og fisk. Sammenholdt med at der er få turister, lækre paradisstrande og god snorkling og dykning gør det øen til et oplagt rejsemål for dykkere.
 
Richelieu Rock, Koh Tachai og Koh Bon
Området mellem Similanøerne og Surinøerne er kendt som at være et af de bedste steder for at møde hvalhajer. Det ligger lige nord for Similanøerne og dækker over Koh Bon i syd, op til Koh Tachai og til sidst mod nord Richelieu Rock.Synes godt om koralrev.dk på Facebook