Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Koh Tarutao

Havet omkring Koh Tarutao er rigt på koraller og fisk. Sammenholdt med at der er få turister, lækre paradisstrande og god snorkling og dykning gør det øen til et oplagt rejsemål for dykkere.
 
Mu Koh Tarutao National Marine Park er Thailands ældste national park. Den blev oprettet i 1974 og ligger i Andamanerhavet tæt på den malaysiske grænse i det sydlige Thailand. Fra Koh Tarutao er der ca. 55 km til den kendte malaysiske ferieø Langkawi.
 
Koh Tarutao er faktisk en masse små øer omkranset af krystalklart vand og øerne er stadig uspolerede i forhold til mange andre steder i Thailand. Under vandet byder området på noget af den fineste snorkling og dykning i Thailand. Her er flotte koralrev og rigtigt mange krebsdyr. I området kan man finde ca. 1/4 af verdens tropiske fiskearter så som dragefisk, kejserfisk, sommerfuglefisk, barser og trompetfisk. Delfiner ses ofte og det er også muligt at møde den sjældne søko (dugong).
Koh Tarutao
 
Der er mange forskellige dykkersteder i øgruppen. Her er lavvandede kanaler med kampestensformationer og mere krævende og dybe dyk så som "Lighthouse South Tip".
 
Koralrevene er meget flotte og ved hvert dyk ses mange forskellige slags hårdkoraller og hundredevis af tropiske fisk. Her er mange pigrokker og det er muligt at møde flere slags pelagiske fisk.
 
Undervandsbjergtinden "Eight Miles Rock" har sit navn fra dens position otte mil syd for Koh Lipe Island. Her er der gode muligheder for at møde pelagiske fisk, da dykkerstedet er meget udsat for stærke strømme. Undervandsbjergtinden falder til mere end 50 meter. Stedet byder på nogle utroligt flotte blødkoraller og her kan du ofte se kartoffelbarser, djævlerokker og hvalhajer.
 

Dykkersæson

Dykkersæsonen går fra midten af oktober til tidlig maj - den bedste periode er dog fra december til april. Uden for disse måneder regner og blæser det ofte meget.

Dykkerforhold

Godt for: Liv og helbred på revet, snorkling og pelagiske fisk
Dybde: 5 - 40 m
Sigtbarhed: 5 - 20 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 27 - 30°C
Niveau: Begynder til øvede
Antal dykkersteder: > 10
Afstand: 180 km syd for Phuket
Adgang: Resorts
Anbefalet rejselængde: 4 - 6 dage

Videoer fra Koh Tarutao

Koh Lipe 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook