Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Richelieu Rock, Koh Tachai og Koh Bon

Området mellem Similanøerne og Surinøerne er kendt som at være et af de bedste steder for at møde hvalhajer. Det ligger lige nord for Similanøerne og dækker over Koh Bon i syd, op til Koh Tachai og til sidst mod nord Richelieu Rock.
Foto af KAZ2.0
Selvom der er mange steder i Thailand, hvor man kan møde hvalhajer, så ligger Richelieu Rock i toppen af denne liste. Det dybe hav, der fører næringsstoffer op fra dybet, tiltrækker mange fisk, hvor hvalhajen selvfølgelig er den, der tiltrækker sig mest opmærksomhed.

Richelieu Rock er et stort dykkersted, der kan dykkes flere gange uden, at man ser de samme steder. Den fantastiske bio-diversitet gør, at Richelieu Rock rangeres som det måske bedste dykkersted i Thailand og at den for det meste er med på liveaboard-ruterne.
 
 

Højdepunkter

Richelieu Rock
Dette sted består af en kæmpe central undervandstinde, der er omringet af fremspringende klipper, hvor hvert lille område er koloniseret af et eller andet; blødkoraller, anemoner, tøndesvampe og viftekoraller. Udover muligheden for at møde hvalhajer ses her også tit djævlerokker, barracudaer og store groupere.

Koh Tachai
Dette dykkersted bliver ofte besøgt på vejen mod Similanøerne og er faktisk en ø, der har flere lokale dykkersteder. Koh Tachai Plateau er det bedst kendte af disse og som navnet antyder, så er dette et undervandsplateau med hårdkoraller og store klipper. Typisk for dykkerstedet er ” swim-throughs”, kløfter og kanaler. Af større fisk ses ofte djævlerokker og leopardhajer. Hvis hvalhajerne ikke holder til ved Richelieu Rock, så kan de meget vel være ved Koh Tachai.

Koh Bon
Sammen med Koh Tachai er Koh Bon også en del af Similan Island national park og ligger kun ca. en times sejlads væk fra Similanøerne. Det er uden tvivl et af de bedste steder i Thailand, hvis man gerne vil møde djævlerokker. Derudover er her ofte leopardhajer, ørnerokker og sorttippede revhajer. Koh Bon byder dog også på fantastisk macro-dykning og er derfor oplagt som natdyk.

Dykkersæson

Dykning ved Richelieu Rock er kun mulig mellem oktober og tidlig maj, da forholdene i denne periode for det meste er perfekte.

Dykkerforhold

Godt for: Store og små fisk, undervandsfotografering, pris og øvede dykkere
Mindre godt for: Vrag, begyndere og snorkling
Dybde: 5 - 35m
Sigtbarhed: 15 - 35m
Strøm: Kan være kraftig
Vandtemperatur: 26 - 29°C
Niveau: Øvede
Antal dykkersteder: 5-10
Afstand: ~145-200 km nord for Phuket (7-10 timer), 40-80 km nordvest for Khao Lak (3-4 timer, eller 1-2 timer med speedbåd.)
Adgang: Kun liveaboard
Anbefalet rejselængde: 3 dage
 

Dykkervideoer fra Richelieu Rock

 Synes godt om koralrev.dk på Facebook