Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Malaysia

Malaysia og Borneo er velsignet med nogle af de rigeste og flotteste koralrev i verden. Dyk med enorme stimer fisk, hammerhajer, djævlerokker og flere skildpadder end du kan forestille dig. I malaysia er der noget for alle.
 
At dykke i Malaysia betyder, at man skal besøge et af de mest prograssive lande i asien, hvor rigtigt mange snakker et fint engelsk. Her kan man nyde det fantastiske rige vand omrking Sabah ved Borneo. De bedste dykkerresorts ligger ved de flotte øer i Sabah, som er omkranset af hvide sandstrande og palmetræer - et perfekt område for den perfekte dykning.
 
Selvom der findes god dykning omkring den malaysiske halvø, så kan det uden tvivl anbefales at tage til Borneo for at dykke. Det er simpelthen her der sker...


Højdepunkter

Sipadan Island
Den lille ø Sipidan, som ligger på østkysten af Borneo, er grunden til, at dykkere tager til Malaysia. Stærke havstrømme mod den oceaniske ø's klippevægge tilfører næringsstoffer, som er med til at opretholde et fantastisk økosystem, med et forbløffende undervandsliv.

Dykkersæson

Dykning i Malaysia kan ske året rundt. Det variere dog en smule fra område til område. De fleste resorts i Sipadan området har åbent året rundt.

Dykkersteder i Malaysia

Lankayan Island
Lankayan tilbyder ikke helt den vilde actionpakkede dykning, som dens naboer Sipadan og Layang Layang gør. Men leder efter du paradis på en afsidesliggende ø med en masse dejlig afslappende dykning over smukke koralrev, er Lankayan uden tvivl noget for dig.
 
Den lille ø Lang Tengah ligger mellem de mere kendte Perhentian Islands og Redang Island. Øen bliver ofte beskrevet som et lille hemmeligt paradis, der sjælendt bliver besøgt af turister og dykkere.

Layang Layang

Kun en lille flyvning væk fra Borneo ligger Layang Layang, der er en lille smuk ø omkranset af klart vand, perfekte koralrev og med undervandsmuligheder som kun få andre steder kan tilbyde.
 
Mataking Island
En af de bedste ting ved at dykke ved Mataking er, at der kun er ét resort i området, og derfor er den dykkerbåd, man befinder sig på, den eneste ved hvert dykkersted. Så ingen horder af dykkere og bobler.
 
De to paradisøer Perhentian Besar (store) og Perhentian Kecil (lille) ligger omkring 21 km ude fra kysten på østlige side af den Malaysiske halvår. Øen byder på perfekte omgivelser og en håndfuld flotte dykkersteder.
 
Sipidan Island
Den lille ø Sipidan, som ligger på østkysten af Borneo, er grunden til, at dykkere tager til Malaysia. Stærke havstrømme mod den oceaniske ø's klippevægge tilfører næringsstoffer, som er med til at opretholde et fantastisk økosystem, med et forbløffende undervandsliv.
 
Den lille ø ligger mellem Redang og Tioman på østkysten af Malaysia og ca. 20 km ude fra fastlandet. Det store trækplaster her er vægdykning, da øen har stejle klipper på østkysten ud mod det Sydkinesiske Hav.
 

Dykkerforhold

Godt for: Store dyr, macro-dykning, billig dykning, øvede og begynder dykkere
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 5 - 50 m
Strøm: Moderat
Overflade: Stille
Vandtemperatur: 25 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - avanceret
Antal dykkersteder: > 125
Adgang via: Resorts
Anbefalet rejse længde: 1 - 3 uger
 

Videoer fra Malaysia

Fantastiske Sipadan Sipadan og Kapalai Dykning ved Perhentian Islands 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook