Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Lankayan Island

Lankayan tilbyder ikke helt den vilde actionpakkede dykning, som dens naboer Sipadan og Layang Layang gør. Men leder efter du paradis på en afsidesliggende ø med en masse dejlig afslappende dykning over smukke koralrev, er Lankayan uden tvivl noget for dig.
 
Øen er et af de få steder i verden, der både tilbyder macrodykning, vrag og flotte koralrev, hvilket burde appelere til de fleste dykkere. Området er for nyligt udlagt som national marine park. Omkring april og maj kommer her ofte hvalhajer forbi og i den rette sæson udklækker havskildpaddernes æg på stranden og du kan se de små nye havskildpadder forsøge at nå ud i vandet.
 
Resten af året byder øen som sagt på en masse vrag, hvor man finder blæksprutter indeni. Her er gode muligheder for macrodykning og man møder ofte frøfisk og spøgelsesnålefisk. Selve snorklingen er god og man støder tit ind i sorttippede revhajer, der patroljerer rundt på lavt vand.
 
Lankayan Island Dive Resort er det eneste resort på øen og ingen liveaboards besøger området. Dette betyder, at her er få dykkere og fra ens hytte er der perfekt udsigt ud over vandet og strande.

Højdepunkter

Jawfish Lair - Et farverigt mosaik af hårdkoraller og en masse forskellige fisk og liv. Her er mimik blæksprutter og store mængder af nøgensnegle.

Dykkersæson

 
Resortet lukker aldrig, da forholdene er rimeligt stabile året rundt. Hvis du gerne vil se hvalhajer, er april og maj selvfølgelig bedst.

Dykkerforhold

Godt for: Vrag, macro-dykning, begyndere og undervandsfotografering
Dybde: 5 - 30 m
Sigtbarhed: 3 - 25 m
Strøm: Rolig
Vandtemperatur: 26 - 30°C
Niveau: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: > 40
Afstand: 50 km nordøst for Sandakan
Adgang via: Endagsture fra resort
Anbefalet rejselængde: 5 - 7 dageSynes godt om koralrev.dk på Facebook