Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Layang Layang i Malaysia

Kun en lille flyvning væk fra Borneo ligger Layang Layang, der er en lille smuk ø omkranset af klart vand, perfekte koralrev og med undervandsmuligheder som kun få andre steder kan tilbyde.
 
Det er ikke fair kun at fortælle om en enkelt af det smukke ved livet under vandet ved Layang Layang, men det kan dog ikke benægtes at det helt store trækplaster for dykkere er muligheden for at svømme blandt enorme mængder af hammerhajer. Dette sted er et af de få steder hvor du har mulighed for at støde ind i enorme stimer af dette smukke dyr.

Layang Layang's smukke koralrev, der går lige ned i dybet, er dækket med fortræffelige hårdkoraller, der ikke findes meget bedre nogle steder. Revene er hjem for havskildpadder, aftrækkerfisk, djævlerokker og mange flere spændende dyr, som dog ofte bliver overskygget af hammerhajerne.

Højdepunkter ved Layang Layang

D'Wall
Faktisk er alle dykkerstederne omkring Layang Layang højdepunkter i sig selv. Grunden til at folk tager til Layang Layang er dog for at møde de store hammerhajer, som findes i store tal rundt omkring øen. Forestil dig at du befinder dig 25 meter nede i vandet og pludseligt svømmer der i hundrede af hammerhajer forbi kun får meter nedeunder dig. Skynd dig til Layang Layang...

Hvordan kan jeg dykke ved Layang Layang

Layang Layang består af en lille landingsbane, en flådebase og et enkelt dykkerresort. Ingen liveaboards når ud til Layang Layang, så her er kun en enkelt mulighed: Layang Layang Island Resort.
 
Layang Layang Island Resort
http://www.layanglayang.com/our_story.asp

Dykkersæson

Resortet er åbent mellem marts og august og det er ikke muligt at dykke ved Layang Layang udenfor denne periode. De store hammerhajer og andre pelagiske fisk er her mere eller mindre hele tiden, men chancen for at møde dem er dog endnu større i april og maj.

Dykkerforhold

Godt for: Store fisk, vægdykning, strømdyk og sigtbarhed
Ikke godt for: Begyndere og til ikke dykkerrelaterede aktiviteter
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 20 - 50 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 26 - 30°C
Niveau: Øvede - Øvede / erfarne
Antal dykkersteder: 12
Adgang: Fra resorts
Anbefalet rejselængde: 5 - 8 dage

Videoer fra Layang Layang

 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook