Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Perhentian Islands

De to paradisøer Perhentian Besar (store) og Perhentian Kecil (lille) ligger omkring 21 km ude fra kysten på østlige side af den Malaysiske halvår. Øen byder på perfekte omgivelser og en håndfuld flotte dykkersteder.

De to øer er en del af Terengganu Marine Park og er hjem for mange arter af koralrevsfisk, koraller og andre undervandsdyr. Der findes en del dykkersteder omkring de to øer og alle stederne nås hurtigt med lokal dykkerbåd.
 
Selve dykningen er flot og max dybden er omkring de 24 meter. Her er mulighed for at se mange havskildpadder, sorttippede revhajer, rokker, aftrækkerfisk, små gule kuffertfisk, blæksprutter, barracudaer, muræner og meget mere.
 
Snorklingen ved Perhentian Islands er helt i top. Fra de fleste strande er det bare at tage masken på og bevæge sig 20 meter ud i vandet, hvor koralrevet starter. Derfor er Perhentian Islands et oplagt sted for hele familien.
 

Dykkersæson

Dykkersæsonen er fra april til oktober. Fra oktober til april lukker øerne mere eller mindre ned, da havet er for voldsomt.
 

Dykkersteder

Dette 90 meter lange fragtskib sank i 2000. Vraget ligger nu på siden på kun omkring 18 meter og derfor et forholdsvis nemt vragdyk.
 
Terumbu Tiga er endnu et af Perhentian islands bedste dyk. Terumbu Tiga betyder tiger klippen.
 
Tokong Laut er nok det mest kendte dykkersted ved Perhentian Islands. Her kan opleves skildpadder, rokker, revhajer og nogle fantastisk smukke blødkoraller. 
 

Dykkerforhold

Godt for: Begyndere, afslappende dykning, havskildpadder, ikke-dykkere, snorkling
Ikke godt for: Vægdykning
Dybde: 5 - 30 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Kan være stærk nogle steder
Vandtemperatur: 26 - 30°C
Niveau: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: 10+
Afstand: 1 time med båd fra fastlandet
Anbefalet rejselængde: 3 - 7 dage


Video fra Perhentian Islands (af koralrev.dk)
Synes godt om koralrev.dk på Facebook