Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Mataking Island

En af de bedste ting ved at dykke ved Mataking er, at der kun er ét resort i området, og derfor er den dykkerbåd, man befinder sig på, den eneste ved hvert dykkersted. Så ingen horder af dykkere og bobler.
 
I stedet for kan man undersøge bunden og korallerne for forskellige slags otte- og tiarmede blæksprutter, pygmæ-søheste og andre små delikatesser. Langs koralvæggene og Matakings husrev vrimler det også med nøgensnegle i alle regnbuens farver.
 
Når man vender tilbage til resortet, bliver alt det praktiske klaret af personalet, så du bare kan slappe af og nyde omgivelserne. Vil du have nem og afslappet dykning i macro-paradis er Mataking stedet for dig.
 
Man finder ingen store pelagiske fisk her, men i stedet en masse spændende macro-liv, som nogen synes er endnu bedre end Mabul. Her er 10 dykkersteder omkring Mataking og omkring 23 andre omkring de nærliggende øer. Dykkerstedet længst væk er kun 25 min med båd fra dykkercenteret. Er man heldig, ses her ofte delfiner omkring båden og hvalhajer passerer en gang i mellem forbi vandet foran resortet.
 
Dykkerstederne ved Sipadan og Mabul er kun en dagstur væk, men de fleste gæster bliver faktisk bare ved Mataking, og nyder den afslappende dykning og atmosfære.

Højdepunkter

Garden Of Eden
Typisk for dykningen ved Mataking er, at de eneste dykkere, du ser her, er dem fra din egen dykkerbåd. Så har du hang til undervandsfotografering, er dette sted oplagt for dig. Her er masser af fred og ro til at kigge på revene, fiskene og macro-livet. Bladfisk, forskellige ål og frøfisk - bare for at nævne et par stykker.

Hvordan dykker jeg ved Mataking

Der er kun ét resort på Mataking (Reef Dive Resort www.mataking.com) og ingen andre tilbyder ture til området - så vil du dykke ved Mataking, skal du bo på Reef Dive Resort. Til gengæld er her ikke de samme horder af dykkere som ved Sipadan og Mabul. Reef Dive Resort tilbyder også dagsture til Sipdan, så man kan kombinere begge typer dykning, hvis man har lyst.

Dykkersæson

Den bedste sæson for dykning ved Mataking er mellem februar og november. August er højsæson. Normalt er resortet mindre besøgt i februar og juli, selvom dykkerforholdene normalt er perfekte på dette tidspunkt.

Dykkerforhold

Godt for: Små fisk, macro-dykning, undervandsfotografering og afslapning på Mataking
Mindre godt for: Pelagiske fisk, vrag og sigtbarhed
Dybde: 5 - >40m
Sigtbarhed: 8 - 25m
Strøm: Stille
Havtemperatur: 25 - 29°C
Dykkerniveau: Begynder - øvet
Antal dykkersteder: Omkring 33
Afstand: 25 km (40 min) øst fra havnen i Semporna, og 45 km (80 min) nordøst for Sipadan
Adgang: Resort
Anbefalet rejselængde: 6 dage, eller længere hvis kombineret med Sipadan og Mabul
 

Videoer fra Mataking Island
Synes godt om koralrev.dk på Facebook