Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Phi Phi øerne

Phi Phi øerne bliver ved med at være en elsket destination i Thailand. Ikke kun på grund af nogle af verdens flotteste strande og bugter, men også på grund af den fremragende dykning Phi Phi tilbyder.
 
Phi Phi øerne udgøres af Phi Phi Don og Phi Phi Leh, der er to fantastiske søsterøer. De ligger begge som juveler i havet i Phang Nga bugten. De er uden tvivl nogle af de smukkeste øer i verden. Og der er ingen tvivl om, at besøgende vil blive betaget af de smukke kridhvide strande og de flotte koralrev.
 
Omkring Phi Phi øerne  findes noget af den bedre dykning i Thailand - dog ikke helt så fantastisk som ved Similanøerne. De enorme kalkstensklipper, der udgør meget af øerne, fortsætter ned i havet og giver perfekt grobund for blødkoraller - noget som Phi Phi øerne er meget kendt for.
 
Her er mere end 15 forskellige dykkersteder med mange vægge, spændende huler og kløfter. Omkring disse er der ofte utrolige mængder glasfisk og flotte viftekoraller. Viftekorallerne tiltrækker nålefisk, søheste og rejefisk, hvilket ofte kan holde dykkere interesserede i flere dage.
 
Øerne ligger i en nationalpark i Krabi-provinsen, så livet under overfladen er en del anderledes end mange andre steder i Thailand. Flere steder er øerne omkranset af lavtvandskoralhaver, hvor både hård- og blødkoraller har det virkeligt godt. Her møder man ofte havskildpadder, søslanger, kejserfisk, sorttippede revhajer og zebrahajer.

Dykkersæson

Der kan dykkes ved Phi Phi øerne hele året rundt, men de mest optimale betingelser for dykning er fra februar til maj. Her er vandet varmest og klarest. Fra sen maj til oktober kommer der en sydvestlig monsunvind, der skaber uro i havet, hvilket forringer sigtbarheden. Det er dog sjælendt, at dykkerture bliver aflyst på grund af dårligt vejr.

Dykkerforhold

Godt for: Vægdykning, pris, snorkling, til ikke dykkerrelaterede aktiviteter
Ikke godt for: Vrag og avanceret dykning
Dybde: 5 - > 30 m
Sigtbarhed: 5 - 20 m
Strøm: Moderat
Vandtemperatur: 27 - 30°C
Niveau: Begynder til øvede
Antal dykkersteder: Omkring 15
Afstand: 45 km øst for Phuket og 30 km sydvest for Krabi
Adgang: Dagsture og liveaboards
Anbefalet rejselængde: 5 - 7 dage

Videoer fra Koh Phi Phi

 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook