Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Krabi - Ao Nang

Dette område består af en gruppe af 7 hovedøer, der ligger rundt om Koh Poda. Dykning i Krabi-området er forskelligartet og spændende med mere end 200 forskellige slags fisk og mere end 80 koralarter.
 
Hele denne region ligger inden i Hat Nopparat Thara - Mu Koh Phi Phi Marine National Park.
 
Ved Koh Ha er der mindst 60 forskellige koralarter og mange af viftekorallerne er hjem for små rejer og krebs. Dette dyk byder ofte på store stimer af barracudaer og er man heldig, møder man er doven zebrahaj liggende på sandbunden.
 
Koh Si, der har to store koralplateauer på hver side af øen, konkurrerer med Yawasam om at være det bedste snorklingsted i Ao Nang-området. Den sydlige ende er utrolig flot og har meget ofte en rigtig god sigtbarhed. Når sigtbarheden er god, ses ofte store stimer af snappere og enkelte gange kan man være heldig at møde en stor grouper. Ellers kan man kigge efter søheste, nøgensnegle og scorpionfisk. Den nordlige ende af Koh Si er en rimelig stejl væg dækket af tøndesvampe og piskekoraller. Ved Koh Si ses en gang i mellem de sky sorttippede revhajer.

Koh Yawabon
er kendt for den længste "swim-through" i området, men kan være udsat for forholdsvis kraftige strømme. Det er vigtigt, at man har den rette træning, før man gennemfører dette dyk. Da få dykkere faktisk kommer herud, er her tit en større koncentration af fisk end andre steder i området. Hummere, store groupere og pigrokker ses tit.
 
Om eftermiddagen er den vestlige side af Koh Dor ofte hjem for en lille gruppe sorttippede revhajer. Det er muligt at se dem, mens man dykker, men det er faktisk lettere som snorkler. Koh Dor har et godt mix af hård- og blødkoraller, viftekoraller, og piskekoraller. Derudover ses nogle meget store tøndesvampe ved dette dykkersted.
 
Den store ø Koh Talu har to "swim-throughs" på lavt vand, der gør at de er mulige for alle slags dykkere. Barracudaer holder ofte til ved indgangene. Små rejer holder til ved sandbunden, når man går dybere ned. Korallerne dækker langt mod syd og det er muligt at svømme hele vejen fra den vestlige side af øen over til det næste dykkersted G.K. Island.
 
Er man til blødkoraller og deres medfølgende rejer og krebs, så er dykning ved G.K. Island det rigtige sted. Det ser ikke ud af meget fra oven, men koralplateauet under vandet er enormt og bliver ved med at fortsætte. Piskekoraller og viftekoraller er udbredt og hver klippe er dækket af koraller. Store stimer af musketerfisk ses ved enderne af de store klipperformationer og en gang i mellem møder dykkere søslanger her.
 
Koh Yawasam har store områder med koralhaver på lavt vand, men fortsætter man længere ned og ud af, så er her også fine koraller. Livet her er varieret og spændende og det er uden tvivl et af de bedste steder for snorkling.
 

Dykkersæson

Dykningen foregår hele året rundt, men er bedst fra november til april, hvor vejret generelt også er bedst.

Dykkerforhold

Godt for: Vægdykning, pris, snorkling, til ikke dykkerrelaterede aktiviteter
Ikke godt for: Vrag og avanceret dykning
Dybde: 5 - > 30 m
Sigtbarhed: 5 - 20 m
Strøm: Ingen
Vandtemperatur: 27 - 31°C
Niveau: Begynder til øvede
Antal dykkersteder: > 10
Adgang: Dagsture fra Ao Nang
Anbefalet rejselængde: 2 - 3 dage

Videoer fra Krabi - Ao Nang

Koh Ha Dykning ved Koh Ha 

 Synes godt om koralrev.dk på Facebook