Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Gamfi Damu Island

Strømmen omkring Gamfi Damu Island er ofte meget stærk, men det er kun godt, da den bringer næringsstoffer til revet, hvilket gør at området gløder af farver for de mange blødkoraller.
 
Det er almindeligt at se en hærgende hær af storhovedet-papegøjefisk her, knasende hårdkoraller med deres imponerende tænder. Også på lavt vand ses ofte grønne havskildpadder, der spiser eller svømme op til overfladen for at få et pust af frisk luft. Det kan dog være svært at holde øje med en svømmende havskildpadde, da vandet på dette dykkersted i Raja Ampat vrimler med fisk.
 
Omkring revet er der store stimer af hestemakreller og barracudaer. De ligger og venter på deres bytte og det er normalt rimeligt let at komme tæt på dem - hvilket især for undervandsfotografer er fedt.
 
Søslanger og blæksprutter (Octopus vulgaris) kan ses i små sprækker i revet. Det anbefales da at man passer en smule på, da nogle af slangerne er ekstremt giftige.
 
Er du til makro-dykning bliver du glad, da her også vrimler med nøgensnegle. Gamfi Damu Island viser det bedste frem fra Raja Ampat: Sundt rev, flotte koraller, enormt mange fisk og super makro-dykning.

Dykkerforhold

Godt for: Smukke koraller, fisk, makro og undervandsfotografering
Dybde: 5 - 30m
Sigtbarhed: 20 - 30m
Strøm: Kan være stærk
Havtemperatur: 27 - 30°C
Niveau: Begynder til øvet
Antal dykkersteder: 1
Dykkersæson: Hele året rundt
Afstand: ~200 km sydvest for Sorong
Adgang: Raja Ampat liveaboardsSynes godt om koralrev.dk på Facebook