Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Ari Atollen

Efter North Male Atoll, er Ari Atollen den næst mest besøgte atoll af turister, hvilket uden tvivl skyldes den gode dykning her. Mange dykkere anser dykkersteder ved Ari Atollen, som værende de bedste i Maldiverne.

Topografisk er Ari Atollen noget anderledes fra mange af de andre steder i Maldiverne, da her ikke er lange strækninger af barriererev. I stedet er her en masse 'thilas', hvor undersøiske bjergtinder, både inden og uden for lagunerne, tiltrækker tusindvis af fisk, hvilket gør dykningen fantastisk omkring disse tinder og i kanalerne.
 
Hajer, djævlerokker og andre pelagiske fisk ses utroligt ofte omkring Ari Atollen. Selv hvalhajer viser sig ofte her. Der er andre steder, hvor man kan se hajer og djævlerokker i Maldiverne, men vil du være helt sikker, så er Ari Atollen noget for dig.
 
Dykningen ved Ari Atollen er ikke kendt for farverige koraller - tværtimod. Faktisk er dykkerstederne en smule triste rent koralmæssigt i forhold til mange andre dykkersteder i Maldiverne og Asien. Der er dog et par undtagelser, men generelt kommer dykkerne ikke for at se farverige koralhaver, men i stedet for opleve de nærmest garanterede møder med hvalhajer, djævlerokker og hammerhajer.
 

Højdepunkter

Maamigilis planktionrige vand på den sydlige spids af atollen tillader dykkere og snorklere at komme helt tæt på hvalhajer. Du kan også snorkle med dem ved Gangehi Maavaru i nordvest. Der er flere steder, hvor man i Maldiverne kan møde djævlerokker, men Ari Atollen er det bedste. Her er utallige pudsestationer: Donkalo Thila i vest Ari, Rangali Madivaru i sydvest og Kudarah Thila i sydøst. Det bedste er dog næsten Hammerhead Point ved Rasdhoo Atoll, hvor man kan se hammerhajer cruise forbi i stort antal. Stedet ligger tæt på meget dybt vand og er derfor det sted med størst chance for at se hammerhajer.

Maaya Thila
- Hvis ikke det fornemmeste dykkersted i Maldiverne, så i hvert fald et af de bedste. Denne bjergtinde har et heftigt udvalg af liv. Her er et fantastisk varieret og stort antal fisk. Flotte nøgensnegle kæmper om ens opmærksomhed med kæmpe frøfisk. Havskildpadder æder tilfredsstillende af revet og guitarfisk kan ofte ses af den opmærksomme dykker. Store stimer af ørnerokker kommer ofte forbi og er du heldig, får du også et hurtig glemt af de store hammerhajer.
 
Fish Head er en undersøisk koraltinde, hvor man ofte ser grupper af grå revhajer, der leder efter føde. Derudover vrimler det med musketerfisk og flagermusfisk.
 

Dykkersteder ved Ari Atollen

Broken Rock                        Fesdu Wreck
Fish Head                           Halaveli Wreck
Hammerhead Point              Kudarah Thila
Maaya Thila                        Ukulhas Thila
 

Dykkesæson

Dykning ved Ari Atollen er muligt hele året rundt, men der er dog perioder, der er bedst. Djævlerokker ses mest fra februar til april. Hvalhajer og hammerhajer ses også mest fra februar til april og igen fra august til september, mens de andre hajer ses hele året rundt. Bedste perioder for liveaboards er fra november til maj, hvor vandet er roligt.


Dykkerforhold

Perfekt for: Undervandsfotografering, vrag og store fisk
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 27 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: > 50
Adgang via: Liveaboard og endagsture fra resorts
Anbefalet rejselængde: 1 - 2 ugerSynes godt om koralrev.dk på Facebook