Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved de nordlige atoller

Tager du op til de helt nordlige atoller i Maldiverne, belønnes du med fantastisk dykning og ro, da det er usansynligt at du møder andre liveaboards heroppe.
 
De marine liv trives ved den minimale indblanding fra mennesker med blomstrende koralvækst over det meste. Blødkoraller vokser på siderne af klipperne og er derved beskyttet den ofte stærke strøm. Havdyrene trives også i et næringsrige vand og derved tiltrækkes rovdyrene - hvid- og sorttippede revhajer. Her ses også djævlerokker og leopardhajer i stort antal ved mange af dykkerstederne i nord.
 
Din liveaboard dykning ved de helt nordlige atoller byder også på strømdyk, dykning i grotter og vraget af Maadhoo. Vægdykningen fås ikke bedre mange andre steder i maldiverne og koralrevene skinner af liv og farve og sigtbarheden når ofte 30 meter.


Højdepunkter

Baarah Thila, Haa Alifu Atoll
Mange arter af fisk, herunder Andaman sweetlips og sortfinnede-barracudaer, der findes i store stimer ovenpå de flotte hårdkoraller, mens leopardhajer ligger på sandbunden. Er man heldig kan man møde op til 30 djævlerokker, der alle lokkes på grund af en pudsestation.
 
Nellahidhoo Thila, Haa Dhaalu Atoll
Her er et stort antal sort- og hvidtippede revhajer der jager uden nogen interesse i nysgerrige dykkere. Kan du løsrive dig fra hajerne kan du opleve store hestemakreller og djævlerokker over dig. Omkring det fantastiske koralrev er der muræner og en masse flotte og farverige nøgensnegle.

Dykkersæson

Det rolige vejr gør dykning mulig hele året rundt - bortset fra juni. Den bedste periode er fra december til april. Her er normalt ingen liveaboards i juni måned. Vandet er omkring 28°C hele året og du kan dykke i en tynd våddragt.

Dykkerforhold

Godt for: Store dyr, strømdyk and snorkling
Mindre godt for: Begyndere
Dybde: 5 - >30m
Sigtbarhed: 20 - 30m
Strøm: Kan være stærk
Havtemperatur: 28 - 29 °C
Niveau: Alle
Antal dykkersteder: >40
Afstand: 280 km nord for Male
Adgang via: Maldives liveaboards
Anbefalet rejselængde: 7 - 10 dage

Videoer fra de nordlige atoller

Djævlerokker ved Haa Alifu Atoll  
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook