Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

South Male Atollen

Kandus eller kanaler er kendetegnet ved at dykke ved South Male atollen. Der er 6 kanaler gennem den østlige revvæg, hvor der strømmer store mængder vand igennem, der derved tiltrækker liv.

Koralmæssigt er South Male atollen ikke noget at råbe hurra for - så skal du nok hellere tage til North Male Atollen eller måske visse steder ved Ari Atollen. Ved South Male atollen er det store stimer af fisk, det handler om. Især de store pelagiske fisk, men også blødkoraller, huler og et rigtigt godt vrag. Uden tvivl et af de bedste steder for liveaboard-ture i Maldiverne.
 
Atollen er adskilt fra North Male atollen af Vaadhoo Kandu, der på den anden side har hovedstaden Male. Dette betyder, at der er stærke økonomiske og kulturelle bånd til Male og at rejsetiden ikke er længere end til mange steder ved North Male atollen.
 
I modsætning til North Male atollen, så er South Male atollen mere udviklet i forhold til antal resorts, da de var de første, der åbnede for turister.

Højdepunkter

Cocoa Thila er en stor undervandsbjergtinde, der ligger i yderkanten af atollen. Her er kløfter, slugter og udhæng, som kan beskytte dykkere en smule for den kraftige strøm, der til gengæld tiltrækker grå revhajer, ørnerokker og enorme stimer af musketerfisk.
 
Guraidhoo Kandu South er et stort område med udvalg af kanaler, rev plateauer, vægge og dropoffs. Her møder man tit muræner, dragefisk og en masse flotte blødkoraller og viftekoraller. Derudover er her hestemakreller og patroljerende revhajer ved kanalerne og revvæggene.
 

Dykkersæson

Det er muligt at dykke året rundt ved South Male atollen, selvom forholdene og sigtbarheden er bedst fra december til april. Det er nemt at finde liveaboards mellem november og maj. Ønsker man at komme på andre tidspunkter, kan det være et problem.
 
Vandtemperaturen er altid mellem 27 og 30 grader.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Pelagiske fisk, strømdyk, snorkling, undervandsfotografering
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 27 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: > 25
Adgang via: Liveaboard og endagsture fra resorts
Afstand: 6 km syd for North Male atollen
Anbefalet rejselængde: 7 - 10 dage
 

Videoer fra South Male Atollen

 
Holiday Inn Resort Kandooma 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook