Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Cocoa Thila

Kraften på stømmen bestemmer, hvor sjovt dette dykkersted er. Er her ingen strøm, er her ingen fisk. Voldsom strøm betyder, at her efter 1-2 minutter ingen dykkere er. Moderat strøm gør, at du formentlig vil opleve et af Maldivernes flotteste dyk.
 
Dykkerguiden bør vide, om forholdene er i orden og er de gode, vil du se en masse liv. Undervandsbjergtinden er 400 meter i længden og går skråt ned til et dropoff ved 30 meter. Her er det med at holde øjnene i det blå. Her kommer tun, trevaller og ørnerokker forbi - nogle gange i store formationer.
 
Her er en masse udhæng og huler, der er gode til at beskytte en lidt for strømmen, mens du kigger på gryntefisk og musketerfisk. Grå revhajer ses også tit, mens man omkring kløfterne kan se snappere, trompetfisk og andre hajer.
 
Nogle gange kan strømmen her overraske selv den mest rutinerede guide, så det er en god ide at planlægge dykket, så der er nogle pauser ved forskellige rolige områder.

Dykkerforhold

Perfekt for: Pelagiske fisk og strømdyk
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 15 - 30 m
Strøm: Kan være meget stærk
Vandtemperatur: 27 - 30° C
Dykkererfaring: Øvede til meget erfarne
Antal dykkersteder: 1
Adgang via: Liveaboard og endagsture fra resorts
Afstand: 30 km syd for Male

Videoer fra Cocoa Thila

Revhajer og ørnerokke ved Cocoa Thila  
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook