Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Zabargad Island

Zabargad er den største af Egyptens 4 sydlige marineparker og ligger ca. 7 km nord for Rocky Island i det sydlige Egypten.

Øen har udsøgte turkise bugter, sandstrande og en 235 meter høj bakke på sin midte. Zabargad betyder topas på egyptisk og det er stadig muligt at finde rester efter et samfund på øen, der gravede efter stenene.

Der findes ikke meget bedre dykning i Rødehavet end ved Zabargads sydøstlige kyst i Turtle bay. Her finder man en sandskråning, der ca. går ned til 30 meter. Skråningen er oversået med koraller (der nærmest skaber labyrinter) og forskellige revfisk så som kuglefisk og sweetlips. Derudover ses ofte blæksprutter og ved bunden ofte blåprikkede pilrokker og krokodillefisk. Selvfølgelig ses her nærmest altid skildpadder.
 
Uden for bugterne tilbyder Zarabargad noget af den bedste vægdykning og strømdykning. Som flere af de andre steder i det sydlige Egypten ses her også en masse slags hajer - især oceaniske hvidtippede og grå revhajer. Det er også et godt sted, hvis man gerne vil opleve djævlerokker, da de ofte kommer hertil for at blive renset.
 
Ved den nordøstlige kyst ligger Khanka vraget, der er et 70 meter langt russisk transport skib, som sank på 24 meters dybde. Vraget er i rigtig god stand, dog er her ikke så meget koralvækst endnu. Broen, maskinrummet og flere andre sektioner på skibet kan undersøges.

Dykkerforhold

Perfekt for: Koraller, fisk, hajer, djævlerokker og skildpadder
Dybde: 5 - 40 m
Sigtbarhed: 10 - 50 m
Strøm: Rolig, men enkelte steder hård
Vandtemperatur: 23 - 30° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 6
Dykkersæson: Hele året
Afstand: 230 km sydøst for Marsa Alam
Adgang via: Liveaboard
 

Videoer fra Zabargad Island

Zabargad Island og Rocky Island Zabargad, Rocky Island og Daedalus Reef
Synes godt om koralrev.dk på Facebook