Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Egypten

Egypten har nogle af de aller bedste dykkersteder i Rødehavet og faktisk i hele verden. Fra koralrevene ved Sinai til til de fantastiske kyster langt mod syd.
 
De velkendte områder som nationalparken Ras Mohammed og Tiran har fået stor opmærksomhed og tiltrækker hvert år tusindvis af dykkere og snorklere, men selv her findes der områder, hvor der er stort set uberørste rev. Egypten har mere end 1500 km kystlinje og det er i hvert fald ikke dykkersteder der mangler.
 
Forestil dig en hvilken som helst smuk koral og du vil næsten altid kunne finde den i det Egyptiske Rødehav. Fiskene er mindst lige så utrolige som korallerne, og ved et hvert dyk kan der opleves mange forskellige spændende slags fisk og minder mest af alt om at dykke i et akvarium.

Højdepunkter

Jackson Reef er det nordligste af rev i Tiranstrædet. De stejle koralvægge ved revet er blandt de bedste i Sinai-området. Hvis du er heldig kan der ses hammerhajer ude i det blå.
 
Shark Reef / Jolanda Reef
Når dykkere drømmer om Sinai, så er det Shark Reef og Jolanda Reef de tænker på. De to rev er faktisk to toppe på det samme undersøiske koralbjerg, der rejser sig lige ud for Ras Mohameds kyst.
 
Brother Islands
Brother Islands er to små øer i midten af Det Røde Hav og kan kun nås med liveaboard. De er som magneter for pelagiske- og koralrevsfisk og er uden tvivl noget af det bedste dykning i Rødehavet, men rangerer også blandt verdens bedste dykkersteder.

Elphinstone Reef
Ved Elphinstone reef kan man møde hammerhajer, grå revhajer, hvidtippede revhajer ved koralvægge der ikke findes meget flottere.

Dykkersæson

Egyptens klima er nærmest en lang sommer med et årligt regnfald på mindre end end 5 cm i snit. Her findes blå himmel og bagende sol hele året rundt. Temperaturen går fra 20 grader om vinteren til 50 grader om sommeren. Skyer er sjældne og forekommer stort set kun om vinteren, som går fra december til februar. Egypten kan altså dykkes hele året rundt, men det mest behagelige vejr at dykke i er forår, sommer og efterår.

Dykkerforhold

Undervandet fortsætter sommeren. Vand temperaturen er sjældent under 20 grader midt om vinteren og sommertemperaturen kan nå helt op omkring de 30 grader. Sigtbarheden er i snit omkring de 20 meter, men kan sagtens komme op på 30-40 meter i visse perioder og steder. Enkelte steder kan være udsat for kraftige strømme, men ellers er strømmen moderat.

Dykkerområder

Den egyptiske kyst i Aqaba-bugten strækker sig fra Taba helt i nord til Sharm El Sheikh i det sydlige Sinai. Området omfatter byerne Dahab og Nuweiba, og har nogle af Aqaba-bugtens bedste dykkersteder. Som resten af kysten er området befolket af af beduiner, hvis forfædre kom hertil fra den Arabiske Halvø for hundreder af år siden.
 
Den sydlige spids af Sinaihalvøen med den legendariske nationalpark Ras Mohamed har i mange årtier fascineret dykkere. Hvor år besøger dykkere de mange dykkersteder af verdensklasse.
 
 
Det klare blå vand mellem Sharm el Sheikh og Hurghada gemmer på nogle af Rødehavets største skatte - fantastiske koralrev og utrolige skibsvrag, der er en arv efter årtusinder med skibsfart.
 
 
Mange dykkere valfarter til de nordlige dykkerområder i Egypten, men flere og flere er begyndt at få øjnene op for dykkerstederne i det sydlige Egypten. Her finder man varmt, klart vand og frodige og fantastiske koralhaver, som ikke har den mindste forurening.
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook