Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Jackson Reef i Tiranstrædet

Jackson Reef er det nordligste af rev i Tiranstrædet. De stejle koralvægge ved revet er blandt de bedste i Sinai-området. Hvis du er heldig kan der ses hammerhajer ude i det blå.
 
Beliggenhed: Det nordligste af de fire rev, der strækker sig ned gennem midten af Tiranstrædet
Adgang: Med båd fra Sharm eller Dahab
Niveau: Lettere øvet - kan være meget hård strøm
Dybde: 40 meter+
Sigtbarhed: 20 - 25 meter
 
På revets nordside, står vraget af et grundstødt fragtskib, som en advarsel til alle skibe i det travle Tiranstræde. Det meste af vraget er ribbet, så det faktisk kun er skelettet der er tilbage.
 
De stejle koralvægge ved Jackson Reef er blandt de flotteste i Sinai-området. Her vokser hård og blødkoraller i flotte mængder. Enorme viftekoraller, piskekoraller og sorte koraller gør dykket til en flot oplevelse.
 
Den stærke strøm i Tiranstrædet bringer masser af næring til revfisk og stimefisk. Det lokker dog også de størrere pelagiske fisk ind til revet, og her findes store stimer af barracudaer og hvis man er heldig kan her opleves flere forskellige slags hajer.
 

Videoer fra Jackson Reef i Tiranstrædet

Thomas Reef, Thomas Canyon og Jackson Reef
Gordon og Jackson reef i Tiran-strædet 
 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dk
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook