Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Shark Reef / Jolanda Reef i Ras Mohamed

Når dykkere drømmer om Sinai, så er det Shark Reef og Jolanda Reef de tænker på. De to rev er faktisk to toppe på det samme undersøiske koralbjerg, der rejser sig lige ud for Ras Mohameds kyst.
 
Beliggenhed: Sydlige spids af Sinaihalvøen, i sydenden af nationalparken Ras Mohamed
Adgang: Med båd fra Sharm el Sheikh
Niveau: Øvet. Stærk strøm
Dybde: 10 - 40 meter
Sigtbarhed: 20 - 50 meter
 
Shark og Yolanda Reef er som sagt to undersøiske bjerge der går flere hundrede meter ned i dybet. Stedet dykkes normalt som et strømdyk, hvor man bliver smidt i ved Anemone City. Man svømmer over kanalen der adskiller Shark og Yolanda Reef fra Sinaihalvøen.
 
Shark Reef, det østligste af de to, har en stejl væg, der falder til omkring 50 meter langs den nordøstlige og østlige side, der mod sydvest går over en i en stejl revskråning med Jolanda. Der er et lavvandet område mellem de to rev på 18-20 meter og et andet fladt område ligger syd for Jolanda. Dette flade område er stedet, hvor resterne af "Jolanda", et grundstødt fragtskib, ligger. Skibet sank i dybet i 1986 efter en voldsom storm, men lidt af lasten ligger spredt ud over revet.
 
Korallerne er utroligt smukke med en god, men smule sparsom vækst på væggen og tætte koralhaver på de lavere flade områder. Store pelagiske fisk og stimefisk sværmer rundt i tusindvis. Det vildeste er normalt ved væggen på Shark Reef, hvor store hajer af flere arter - blandt andet hammerhaj, grå og sorttippet revhaj - kan ses i det blå. På revet kan man opleve stort set alle revfisk, samt kæmpe muræner og plettede pilrokker.
 

Videoer fra Shark Reef / Jolanda Reef

Shark Reef og Jolanda Reef i Ras Mohamed 
 
 
 
 
 
Shark & Yolanda Reef 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook