Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Thomas Reef i Tiranstrædet

Thomas Reef er det mindste og et af de mest populære rev i midten af Tiran-strædet.
 
Beliggenhed: Tiran-strædet
Adgang: Med båd fra Sharm eller Dahab
Niveau: Lettere øvet - kan være meget hård strøm
Dybde: 4 - 40 meter
Sigtbarhed: 10 - 50 meter
 
Thomas Reef er faktisk så lille at man når der er svag strøm kan nå hele vejen rundt om revet. Desværre er strømmen tit meget hård. Især på den nordlige og sydlige side af revetm hvilket gør at dykning her tit blive et strømdyk på den vestlige og østlige væg.
 
Den sydlige del har nogle fantastiske lodrette vægge og et plateau på ca. 25 meters dybde med en dyb kløft. Kløften starter på 35 meters dybde og har tre hvælvinger på 44, 51 og 61 meter. Disse må selvfølgelig kun dykkes hvis man har det rette træning i dybdedyk.
 
Der er tit hajer der sover ved nogle af områderne med sand ved det dyslige plateau, mens væggene er fyldt med viftekoraller. Området kløder af farver og er hjem for nogle af de smukkeste hård- og blødkoraller i Det Røde Hav. Her findes selvføgelig også revhajer, barracudaer osv.

Videoer fra Thomas Reef i Tiranstrædet

 
 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook