Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Det sydlige Sinai

Den sydlige spids af Sinaihalvøen med den legendariske nationalpark Ras Mohamed har i mange årtier fascineret dykkere. Hvor år besøger dykkere de mange dykkersteder af verdensklasse.
 
Det sydlige Sinai betegnes normalt som fra Sharm el Sheikh til Ras Mohamed. Ud over det kollosale antal strand- og kystdykkersteder omfatter området også Tiran-strædet med dets perfekte stribe af platformrev. Bag kysten findes Sinai-ørkenen, som byder på nogle af verdens bedste ørkenlandskaber, der er en uforglemmelig smuk baggrund til strandene og klipperne langs kysten. Sharm el Sheikh er basen for de fleste dykkere, der ønsker at udforske det sydlige Sinai.
 
 

Dykkerforhold

Den enorme dybde og de meget stejle koralvægge i den sydlige Aqaba-bugt giver det sydlige Sinai dejligt klart vand det meste af året. Den normale sigtbarhed er mellem 20-30 meter, men kan blive bedre og dårligere på visse tidspunkter af året. Havtemperaturen ligger på ca. 25-27 grader om sommeren, mens den aldrig kommer under 20 grader om vinteren.

Dykkersæson

Sinai er en meget tør og bjergrig ørken, hvor kysten har de samme vejrforhold som resten af halvøen. Den modtager meget lidt nedbør og har nogle ekstremt varme og tørre somre og vintre med varme dage og halvkølige nætter.

Adgang

Flere danske rejsebureauer arrangere dykkerrejser til Sharm el Sheikh. Diverse dykkerklubber has også rejser herned. Det ene mulighed er en rekulær dykkerrejse eller også at tage en charter rejse og selv finde en dykkeroperatør, som kan tage dig med ud på diverse dyk. Det er meget nemt at finde muligheder for dykning.

Udvalgte dykkersteder i det sydlige Sinai

Her følger et lille udvalg af de bedste og mest kendte dykkersteder i Tiran-strædet og Ras Mohamed. Alle dykkerstederne kan nås med båd fra Sharm el Sheikh.
 
Jackson Reef er det nordligste af rev i Tiranstrædet. De stejle koralvægge ved revet er blandt de bedste i Sinai-området. Hvis du er heldig kan der ses hammerhajer ude i det blå.
 
Woodhouse Reef er et langt, smalt og fantastisk rev, der strækker sig fra nordøst til sydvest mellem Jackson og Gordon Reef i Tiranstrædet. 
 
Thomas Reef
Thomas Reef er det mindste og et af de mest populære rev i midten af Tiran-strædet.
 
Gordon Reef er det sydligste rev i Tiran-strædet. Gordon Reef har et godt udvalg af forskellige koraller, der alle virke meget velbevarede.
 
Ras Ghozlani
Ras Ghozlani er en mere eller mindre ukendt perle i Sharm el Sheikh området. Det er næsten ikke værd at nævne den umådelige række af koraller på dette sted.

Jackfish Alley
Næsten ligemeget hvad du tænder på under vandet, så vil du blive underholdt ved Jackfish Alley i Ras Mohamed. Stedet byder på perfekte koraller og flere spændende huler.
Anemone City er endnu et af de flotte steder i Ras Mohamed. Stedet vrimler med søanemoner og tilhørende klovnfisk.

Shark Reef / Jolanda Reef
Når dykkere drømmer om Sinai, så er det Shark Reef og Jolanda Reef de tænker på. De to rev er faktisk to toppe på det samme undersøiske koralbjerg, der rejser sig lige ud for Ras Mohameds kyst.Synes godt om koralrev.dk på Facebook