Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Det sydlige Egypten

Mange dykkere valfarter til de nordlige dykkerområder i Egypten, men flere og flere er begyndt at få øjnene op for dykkerstederne i det sydlige Egypten. Her finder man varmt, klart vand og frodige og fantastiske koralhaver, som ikke har den mindste forurening.
 
Med det sydlige Egypten menes kyststrækningen lige syd fra Hurghada og hele vejen til grænsen mod Sudan. Derudover menes der også det åbne hav, hvor mange nok vil mene at dykningen er noget af den bedste man finder i Rødehavet. Her kan nævnes Brother Islands og Elphinstone, som uden tvivl er højdepunkterne i det sydlige Egypten, måske i verden.
 
De fleste af de mest kendte i det sydlige Egypten byder på store pelagiske fisk så som hammerhajer, grå revhajer og djævlerokke. Derudover er korallerne i stort set perfekt stand og gløder af liv og sundhed.

Adgang

Alle de kendte dykkersteder, så som Brother Islands, Elphinstone og Daedalus Reef, ligger alle et godt stykke ude fra kysten og skal alle nås med båd. De fleste dykkes bedst hvis man er på liveaboard.Udvalgte dykkersteder i det sydlige Egypten

Brother Islands er to små øer i midten af Det Røde Hav og kan kun nås med liveaboard. De er som magneter for pelagiske- og koralrevsfisk og er uden tvivl noget af det bedste dykning i Rødehavet, men rangerer også blandt verdens bedste dykkersteder.
 
Daedalus Reef byder på fænomenal dykning. Chancen for at møde nogle af de store pelagiske fisk er stor og her ses tit hammerhajer og djævlerokke.
 
Ved Elphinstone reef kan man møde hammerhajer, grå revhajer, hvidtippede revhajer ved koralvægge der ikke findes meget flottere.
 
Tæt på Zabargad ligger Rocky Island, som er en lille klippe der falder til 600 meters dybde under vandet. Stedet byder på fænomenal dykning og er et af de bedste steder i Egypten for strømdyk.
 
St. John’s Reefs
St. John's reefs er et stort område i det sydlige Egypten, der tilbyder en masse spændende oplevelser og er uden tvivl et af de bedste dykkersteder i Egypten.
 
Zabargad Island
Zabargad er den største af Egyptens 4 sydlige marineparker og ligger ca. 7 km nord for Rocky Island i det sydlige Egypten.Synes godt om koralrev.dk på Facebook