Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

St. John’s Reefs

St. John's reefs er et stort område i det sydlige Egypten, der tilbyder en masse spændende oplevelser og er uden tvivl et af de bedste dykkersteder i Egypten.
 
Habili Ali er et lille ovalt rev, som man på ét enkelt dyk kan komme hele vejen rundt om. Der er en masse huller i væggen, hvor der tit ses store groupere. Dybere nede ses store vifte- og piskekoraller og her er også mulighed for at møde pelagiske fisk så som hestemakreller og grå revhajer.
Gota Kebir har en masse forskellige strømdyk, man kan prøve. Den nordlige del har to plateauer, der er ideel for hvidtippede revhajer og pilrokker. I det sydøstlige hjørne er væggen nærmest knækket, hvilket gør det muligt at dykke ind i revnerne. De lavvandede rev har en masse anemoner og her er også ofte flere skildpadder.
 
Gota Sogayar er et lille rev med stejle vægge, hvor vifte- og piskekoraller dominerer dybt, mens små revfisk og bldøkoraller nærmest udgør et tæppe længere oppe. Ofte hænger napoleonfisk ud her og der ses også store grupper af storhovede papegøjefisk.
 
Habili Gafar er en lille pinnacle, der 20-35 meter nede har en afsats hele vejen rundt inden, væggen fortsætter ned i dybet. Stærke strømme på den nordlige side tiltrækker barracudaer, tun og revhajer. De lavere områder af revet har smukke pinkfarvede blødkoraller.
 
Dangerous er det mest sydlige af St. John's reefs. Dets navn giver ikke den store mening, da stedet er et af de få steder i det sydlige Egypten, hvor der er en forholdsvis lavvandet flad bund. Dette gør stedet godt for båden at ligge om natten og derfor natdykning. Her ses spanish dancers, blæksprutter og jagende muræner.
 
Abu Bassala er et af de største rev i St. John's reefs. Her kan laves 3 eller 4 forskellige dyk. Revet er meget atypisk for det sydlige Egypten, da det ikke har stejle væggen, men derimod søjler, labyrinter, kløfter osv. Bunden er ved omkring 15-20 meter og derfor er dette rev et dejligt afslappende dyk i forhold til de mange væg- og strømdyk.
 
Caves, der også er kendt som Umm Khararim, er faktisk et rev, der ligger uden for St. John's reefs, men bliver altid besøgt at liveaboards, der dykker ved St. John's reefs. Det er et lavvandet rev med en maksimum dybde på 18 meter. Revet er splittet op af en masse store revner - der går fra overfladen til bunden. Dette betyder, at hele revet er en store labyrint af tuneller, der bliver oplyst af sollyset ovenfra. Den østlige sektion af revet har nogle brede tuneller med koraller og scorpionfisk. Hold dig væk fra den nordlige sektion, da der her er mange tunneller, der pludselig ender brat.

Dykkerforhold

Perfekt for: Tunneller, labyrinter, koraller og vægdykning
Dybde: 5 - 40 m
Sigtbarhed: 15 - 50 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 23 - 30° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 8
Dykkersæson: Hele året
Afstand: 230 km sydøst for Marsa Alam
Adgang via: Liveaboard
 

Videoer fra St. John’s Reefs

St. Johns reefs Koralrev ved St. John's - Egypten Rocky Island, Zabargad og St. Johns reef
Synes godt om koralrev.dk på Facebook