Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Daedalus Reef

Daedalus Reef byder på fænomenal dykning. Chancen for at møde nogle af de store pelagiske fisk er stor og her ses tit hammerhajer og djævlerokker.
 
Beliggenhed: 96 km øst for Marsa Alam
Adgang: Med båd (liveaboard)
Niveau: Øvede
Dybde: 20 - 40 meter
Sigtbarhed: 20 - 30 meter
Tidspunkt: Hele året (bedst om sommeren)

Daedalus Reef (også kaldet Abu Kizan) er det rev, der ligger længst væk fra kysten i Egypten. Det ligger ca. 96 km øst for Marsa Alam. Dette lille isolerede rev er næsten halvvejs ovre mod Saudi Arabien. Øen er 450 meter lang og 100 meter bred og er markeret med et fyr, som er det eneste, der kan ses i horisonten.
 
Selvom bådturen herud tager omkring 5-6 timer fra Marsa Alam (endnu længere fra Hurghada), så er det umagen værd. Her får du muligheden for at opleve de store pelagiske fisk så som hammerhajer og djævlerokker og mange flere. Omkring de stejle drop-offs er der ekstremt mange forskellige slags fisk. Væggene tilbyder noget af den flotteste og mest fantastiske dykning i Det Røde Hav.
 
Strømmene kan være meget stærke. Revet er ligesom et nedsænket revtag og de omkringliggende revvægge går ned til 500 meter i dybden. Her vokser mange flotte blødkoraller, men Daedalus er dog mere kendt for sine store og ekstremt flotte hårdkoraller.

Med lidt held kan hvalhajen nogen gange ses ved Daedalus Reef.

Videoer fra Daedalus Reef

 
 
 
 
 
 

Billeder fra Daedalus Reef

Skildpadde ved Daedalus Reef Søhest ved Daedalus Reef 

 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook