Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Elphinstone Reef

Ved Elphinstone reef kan man møde hammerhajer, grå revhajer og hvidtippede revhajer ved koralvægge, der ikke findes meget flottere.
 
Elphinstone er et cigarformet rev, der er over 300 meter i længden. Det ligger i det sydlige Egypten tæt på Marsa Alam, dog ikke så sydligt som St. Johns Reefs. Det er opkaldt efter Admiral George Elphinstone, der var en britisk commander i Egypten i begyndelsen af det 19. århundrede. Dets enestående koraller og liv gør det til et af de bedste dykkersteder i Rødehavet.
 
Den nordlige og sydlige ende af Elphinstone har 100 meter bredde plateauer på mellem 20-40 meter, der er dækket af blødkoraller, kæmpe viftekoraller, svampe og piskekoraller. I den nordlige ende ser man tit rødtandede aftrækkerfisk i strømmen og store hestemakreller og barracudaer jager ofte her. Derudover ses ofte revhajer.
 
Kommer man tættere på væggen ser man de store viftekoraller og en masse overhangs og huller i væggen. Omkring væggen ses mange tusindvis af juvelfanebarser.
 
Ved det sydlige plateau ser man ofte oceanisk hvidtippede hajer, der er Elphinstones helt store trækplaster. De er tit meget nysgerrige og interesserede i dykkere og kommer ofte tilbage for at kigge endnu nærmere på en. Oceanisk hvidtippede hajer er meget sjældne overalt på jorden, så at møde dem her er enestående. De er dog ikke ufarlige, så hold øje med dem.
 
Den østlige væg er et fantastisk vægdyk, hvor den stærke strøm gør det til et super strømdyk. Væggen går lodret ned til mere end 100 meter i dybden. Væggen er dækket af blødkoraller i alle regnbuens farver. Her ses barracudaer, napoleonfisk, tunfisk og meget mere.
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Vægdykning, koraller og hajer
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 20 - 35 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: 23 - 30° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 4
Dykkersæson: Hele året
Afstand: 25 km nord for Marsa Alam
Adgang via: Liveaboard og endagsture fra Marsa Alam
 

Videoer fra Elphinstone reef

Brothers, Daedalus og Elphinstone

 
 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook