Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Apo Reef

Dette er et af de mest kendte dykkersteder i Filippinerne og mange mener, at det er det bedste dykkersted i asien. Området byder på fantastiske dropoffs og hajer, skildpadder og meget mere.

Apo Reef ligger 32 km ud for vestkysten af øen Mindaro. Apo Reef er et nummer af flere revsystemer, der er spredt ud over mere end 155.000 hektar. Det er beliggende i Det Sydkinesiske Hav og er et paradis for dykkere.
 
Apo Reef har nogle fantastisk dropoffs og koralvægge, der stort set altid har perfekt sigtbarhed - måske den bedste i Filippinerne. Er man til store fisk, så vil Apo Reef ikke skuffe. Her møder man ofte store stimer af hestemakreller, tun og alle undervandsfotografers drøm, barracudaer. Det mest spændende er dog hammerhajer, hvide- og sorttippede revhajer, djævlerokker, ørnerokker og en masse havskildpadder. Og det er kun de store ting. Til det kan du lægge 500 forskellige slags koraller og hvirvelløse dyr.
 
Tidligere har området være udsat for ekstrem dynamit- og cyanidfiskeri. Det er heldigvis blevet stoppet og derfor er Apo Reef på vej tilbage til sin tidligere stand. Apo Reef er beskyttet og blev i 1996 erklæret National Park.
 

Dykkersæson

Det er muligt at dykke her det meste af året, men den bedste periode er fra oktober til marts. Havtemperaturen ligger altid mellem 25° og 30° C.
 

Dykkersteder ved Apo Reef

Apo Island
Apo Island har nogle fantastisk dykkersteder med flotte blød- og hårdkoraller. Her findes nogle enorme bordkoraller. Dykningen er næsten altid strømdyk, hvilket gør den en smule krævende. Her er flere dropoffs, hvor man ofte møder skildpadder og andre store fisk.

Hunters Rock
Er man til de store fisk, så er dette stedet. Her er et koralbjerg, der næsten når overfladen. På alle sider går væggene stejlt ned i dybet og strømmene tiltrækker de store fisk. Stedet byder også på mange forskellige slags havslanger. Hunters Rock er ikke for begyndere.
 
Merope Rock
Merope Rock minder om Hunters Rock. Her er nogle flotte koralvægge og hvis man kigger ud i det blå kan, man tit se hajer, barracudaer og hestemakreller.
 
Shark Ridge
Ligger på østsiden af Apo Reef finder man nogle flere dropoffs. Stedets navn siger det hele. Det handler om hajer - især hvidtippede revhajer og grå revhajer.


Dykkerforhold

Perfekt for: Artsdiversitet, store pelagiske fisk, koraller, strømdyk og vægdyk
Dybde: 5 - 30 m
Sigtbarhed: 15 - 50 m
Strøm: Kan være hård
Overflade: Stille - urolig
Vandtemperatur: 25 - 30° C
Dykkererfaring: Begynder - øvede
Antal dykkersteder: + 15
Adgang via: Tre timer i båd fra Pandan Island. Normalt som liveaboard 1-5 dage.
 

Videoer fra Apo Reef

Smuk djævlerokke ved Apo Reef Smuk dykning ved Apo Reef i Filippinerne Fantastisk dykning ved Apo-reef i Filippinerne
Synes godt om koralrev.dk på Facebook