Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Tubbataha Reef

Tubbataha Reef er to atoller der ligger i Sulu havet og tilhører Filippinerne. Det er et resevat der er beskyttet af Tubbataha Reef National Marine Park.
 
Koralrevet udgøres af to atoller. Nord og syd revet. Hvert rev har en lille ø der rager frem fra vandet. Atollerne er adskildt af en dyb 8 kilometer bred kanal. Over 1000 forskellige arter, hvor mange er udrydningstruede, kan findes i koralrevene. Her kan findes djævlerokke, hajer, skildpadder, klovnfisk, dragefisk og meget meget mere.
 
Stømmen ved Tubbataha er ofte meget stærk og kan være meget omskiftelig. Dette betyder at dykningen ofte er strømdykning, hvilket gør at man som dykker helst skal være øvet. Natdykning er muligt, men kun når strømmen ikke er for voldsom.

Tubbataha Reef National Park er udnævnt til et UNESCO World Heritage Site.
 

Dykkersæson

Sæsonen går går fra slutningen af marts til juni - da havet ellers bliver alt for vildt.

Hvordan kan man dykke ved Tubbataha Reef?

Revene ligger 182 km sydøst for Puerto Princesa, der er hovedbyen på Palawan Island. Dette gør at Tubbataha kun kan nås med liveaboard, men alligevel er Tubbataha meget populært for dykkere og det anbefales at man er tidligt ude med booking.
 
 

Dykkerforhold

Perfekt for: Artsdiversitet, store pelagiske fisk, koraller og vægdyk
Dybde: 5 - > 50 m
Sigtbarhed: 10 - 50 m
Strøm: Kan være hård
Overflade: Stille - urolig
Vandtemperatur: 24 - 29° C
Dykkererfaring: Øvede
Antal dykkersteder: 8-10
Adgang via: Liveabaords
 

Videoer fra Tubbataha Reef

Flot film om Tubbataha Reef i Filippinerne Dykning ved Tubbataha 2007 (3 ud af 3) Dykning ved Tubbataha Reefs 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook