Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Brother Islands

Brother Islands er to små øer i midten af Det Røde Hav og kan kun nås med liveaboard. De er som magneter for pelagiske- og koralrevsfisk og er uden tvivl noget af det bedste dykning i Rødehavet, men rangerer også blandt verdens bedste dykkersteder.
 
Beliggenhed: 100 km sydøst for Safaga
Adgang: Med båd (liveaboard)
Niveau: Øvede
Dybde: 10 - 50 meter
Sigtbarhed: 20 - 30 meter
Tidspunkt: Hele året (bedst om sommeren)
 
Øerne ligger ca. 100 km sydøst for Safaga og 50 km nordøst for El Quesir. De to små øer hedder 'El Akhawein' på Egyptisk, hvilket på dansk betyder "Brødre" (Brothers på engelsk).

Disse to golde klippeøer rejser sig som to søjler fra det blå dyb. Som de eneste betydelige rev i området tiltrækker de enorme mængder af pelagiske og koralrevs fisk. De stærke strømme gør, at korallerne her er i perfekt stand med næsten ubeskrivligt smukke blødkoraller på alle sider. Big brother, den største af de to, ligger omkring 1 km nord på den mindre Little brother. Big brother er let genkendelig på grund af dens flotte fyrtårn, der er et levn fra, da Englænderne styrede området.
 
Hele vejen rundt om øerne findes der et smalt revtag, som hurtigt bliver til lodrette koralvægge. De går meget længere ned end normal sportsdykning tillader. De helt igennem fantastiske koraller begynder ved overfladen og fortsætter ned i dybet. Fiskelivet her er mere end imponerende. Fra små fanebarser til store hajer i det blå dyb. Revene går hele vejen rundt om øerne (på nær ved nordøst siden). Væggene er klædt med smukke hård- og blødkoraller og enorme viftekoraller. Der er fisk overalt og især de små orange fanebarser et dominerende.
 
I de stærke strømme kan dog også for det meste opleves en masse forskellige slags pelagiske fisk. Mange forskellige slags hajer, djævlerokke, hestemakreller og snappere. Derudover ser man tit napoleonfisk og havskildpadder.
 
AIDA
På den nordvestlige side af Big Brother ligger dette vrag på en overkommelig dybde. Forstavnen ligger på 30 meter, mens resten ligger en smule dybere. Aida var et 75 meter langt passagerskib, hvilket blev brugt af hæren som forsyningsskib. Under en storm i 1957 sank skibet, men de 157 passagere blev heldigvis alle reddet. Skibet ligger ved siden af den lodrette koralvæg og er dækket med smukke blødkoraller.
 
NUMIDIA
Mindre end 100 meter nord fra "Aida" ligger der et andet og endnu ældre vrag på lavere vand. Vraget kaldes 'the Numidia'. Det var et gammelt engelsk skib, der fragtede materiel til jernbaner. Skibet sank omkring år 1900 og et fuldstændigt dækket af blødkoraller i alle regnbuens farver. Stævnen ligger på 9 meter, mens resten af vraget ligger fra 15 til 40 meter. Bagenden og propellerne kan findes på 80 meter. Strømmen ved vraget er ofte meget stærk. Vraget er rangeret som et af de flotteste i Det Røde Hav.
 

Videoer fra Brother Islands

 
 
  Synes godt om koralrev.dk på Facebook